Welkom op de nieuwe Thuisleefgids!

Zo gebruik je ons nieuwe platform:

 • Zoeken op aandoeningen
  Het is heel vervelend wanneer jij of een naaste te maken krijgt met een blessure of aandoening. Je wil namelijk graag zoveel mogelijk zelfstandig doen. Maar welke producten kunnen helpen in jouw specifieke situatie? En welke oplossing past het beste bij je vraag? Wij hebben handige informatie, tips en hulpmiddelen per aandoening op een rijtje gezet. Zo kun jij makkelijk vinden wat jou kan helpen!
  Vinden wat je zoekt »
 • Zoek op ruimtes in huis:
  Per ruimte in huis hebben wij een selectie van mooie en handige producten en diensten gemaakt. Zo kom je op oplossingen waar je zelf misschien nog niet aan gedacht had. Deze worden handig samengevat en we voorzien je daarnaast direct van tips en trucs om makkelijker zelfstandig thuis te blijven wonen.
  Bekijk de verschillende ruimtes »
 • Zoek op hulpmiddelen per categorie:
  De hulpmiddelen markt bevat ontzettend veel verschillende producten van verschillende leveranciers. Om het overzicht te kunnen behouden hebben wij deze producten overzichtelijk voor je gecategoriseerd. Weet je al wat je zoekt? Dan vind je het eenvoudig en snel in onze categorieën. Wist je dat deze ook boordevol informatie en tips staan? En dat onze reviews laten zien welke leveranciers zeer goede kwaliteit bieden?
  Ontdek onze categorieën »

Ben je op zoek naar praktische informatie?

Hoe zit het nou eigenlijk precies met hulpmiddelen en producten en diensten die bijdragen aan langer thuis wonen? Krijg je deze eigenlijk nog vergoed? En vanuit welke wet dan en hoe krijg je dat vervolgens makkelijk geregeld? Moet je naar de gemeente of de verzekeraar of kun je het beter zelf aanschaffen? Thuisleefgids heeft het voor je uitgezocht. Lees meer onder het praktische informatie menu op Thuisleefgids.

Hulp nodig bij het maken van je keuze?

Geen probleem! Wij willen ervoor zorgen dat jij op de meest makkelijke manier de hulpmiddelen, producten en diensten vindt die bij jou passen. Kom je er niet uit met de informatie of de keuzehulpen. Vul dan het contactformulier op en we bellen je gewoon even op om het samen te bespreken. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Wist je dat we volledig onafhankelijk zijn?

Thuisleefgids is volledig onafhankelijk! Wij bieden een breed assortiment hulpmiddelen, producten en diensten aan van inmiddels meer dan 80 leveranciers. Wij trekken niemand voor, maar zijn er juist om jou als consument en professional een eerlijk en transparant overzicht te bieden.

Zodat je met een gerust gevoel de beste keuze kunt maken voor de beste prijs, en dat is wel zo prettig!

Dit zeggen mensen over Thuisleefgids!

Lucien Engelen
Director REshape Center, Radboudumc & Global Strategist Digital Health, Deloitte Center for the Edge

“Je vraagt je af waarom een platform als Thuisleefgids er niet eerder was. Een onafhankelijk platform wat overzicht biedt in een toch al vaak hektische tijd voor keuze stress”.

Lea Bouwmeester
Directeur Nederlandse Diabetes Federatie

“Mensen moeten het leven kunnen leiden dat bij hen past. Soms hebben ze daarbij zorg of een hulpmiddel nodig. Thuisleefgids is het platform dat er voor zorgt dat je het hulpmiddel kunt vinden wat bij jou past.”

Arjan in ’t Veld
Oprichter Bureauvijftig

“In een tijd waarin de oudere consument steeds vaker zelf moet betalen voor hulpmiddelen, is het heel goed dat er een Thuisleefgids is om hen het kaf van het koren te laten scheiden”.

Tom Xhofleer - ICT&Health

Tom Xhofleer
Oprichter ICT&Health

“Met een exponentiële groei aan steeds meer nieuwe zorgoplossingen is het voor de consument onontbeerlijk dat er een platform als Thuisleefgids is dat een helder overzicht biedt aan relevante oplossingen en organisaties.”