Kalenderklokken zul je in veel varianten vinden, radiografisch gestuurd, een analoge kalenderklok en een digitale kalenderklok. Hoe weet je nou welk type kalenderklokken voor jou van toepassing zijn? Wij hebben de types voor je op een rijtje gezet! 

1.Radiografische kalenderklok

Een radiografische kalenderklok geeft op de milliseconde nauwkeurig de tijd, dag, datum en het jaartal aan omdat deze verbonden is met een zendmast. De zendmast verzend constant atoomtijd en de radiografische kalenderklok is in staat dit signaal op te pikken en te verwerken. Het voordeel hiervan is dat je je nooit druk hoeft te maken dat de tijd niet gelijk loopt. Dit omdat de kalenderklok ook automatisch de tijd van zomer- naar wintertijd aanpast. Radiografische kalenderklokken zijn daarom erg betrouwbaar en fijn in gebruik. Het enige nadeel van dit type kalenderklok is dat de klok wel ten alle tijden verbonden moet zijn met het signaal.

Tip: Zet de radiografische kalenderklok dichtbij een raam. Mocht je in een groot gebouw wonen kan de klok moeite hebben met het signaal oppikken.

De volgende kalenderklokken zijn radiografisch gestuurd en kun je direct bij ons bestellen: Fysic FK-888 Digitale Kalenderklok en de Kalenderklok met Temperatuurweergave. De radiografische kalenderklok is vooral handig voor gebruikers die geen mantelzorger hebben die geregeld langs kan komen om te checken of de klok nog gelijk loopt. 

2. Analoge kalenderklok

Zoals de titel al voor zich spreekt heeft dit type een analoog klokweergave en lijkt daarmee het meest op een reguliere klok. De analoge kalenderklok wordt vaker door ouderen besteld die hiermee zijn opgegroeid. Dit type kalenderklok oogt traditioneler dan een digitale kalenderklok. De analoge kalenderklok werkt voornamelijk op batterijen waardoor je deze gemakkelijk aan de muur kunt hangen en er geen snoer langs de muur naar het stopcontact loopt. Belangrijk is wel om er bewust van te zijn dat deze batterijen eens in de zoveel tijd vervangen moeten worden. Zorg ervoor dat je dus altijd extra batterijen in huis hebt liggen.

De analoge kalenderklok heeft een redelijk ouderwets uiterlijk met zijn analoge wijzerplaat met daarboven een dag en datum aanduiding. Wij bieden de Clockaid Core Digitale Kalenderklok, Fartech Analoge Kalenderklok – Flipklok, Twemco BQ-12 Kalenderklok, Twemco BQ-38 Kalenderklok, Seniorenklok met Nostalgisch Design, Fysic FKW-248 Jumbo Kalenderklok met Weerstation, Fysic FK-247 Kalenderklok.

3. Digitale kalenderklok

In tegenstelling tot de analoge kalenderklok geeft een digitale kalenderklok de tijd, datum en maand digitaal weer. Wat de voor- en nadelen hiervan zijn? Een groot voordeel is dat de digitale kalenderklok de tijd nauwkeuriger is af te lezen. Daarnaast geeft deze klok meer informatie weer dan de analoge kalenderklok. Dit type blijkt dan ook geschikter te zijn voor gebruikers in een gevorderd stadium van dementie gezien de voorziening van informatie uitgebreider is. In de meeste gevallen werkt een zogeheten dementieklok op het netstroom in plaats van op batterijen. De reden dat dit type klokken niet op batterijen werkt is omdat deze klokken licht geven en snel energie verbruiken waardoor je de batterijen wel erg vaak zou moeten vervangen.

De meeste digitale kalenderklokken hebben een dimfunctie mocht je last hebben van het licht. Het lichtgevende scherm van de digitale kalenderklok maakt het duidelijk leesbaar, erg handig in donkere ruimtes. Wij bieden de volgende digitale kalenderklokken aan: Digitale Dementieklok, Alzheimerklok, ComfortClox Kalenderklok, Kalenderklok met Temperatuurweergave, Twemco QD-35 Kalenderklok, DayClox Kalenderklok

Voor meer informatie, zie onze pagina’s over kalenderklokken en digitale klokken.