Het juiste zorghulpmiddel met de hulp van Thuisleefgids

De wereld van de zorg is groot, complex en verandert snel waardoor je weg vinden naar een voor jou geschikt hulpmiddel een behoorlijke uitdaging is. Juist de afgelopen periode, waarin door corona de zorg onder nog hogere druk is komen te staan, is het duidelijk geworden dat veranderingen in de zorg hard nodig zijn. Met de lancering van het vernieuwde advies- en bestelplatform werkt Thuisleefgids aan een duurzame oplossing om de zelfredzaamheid van mensen met een zorgvraag, mantelzorgers en zorgprofessionals te vergroten. De specifieke zorgvraag en wens van de consument zijn het uitgangspunt bij Thuisleefgids en niet het aanbod van producten zoals bij webshops het geval is.

Thuisleefgids biedt een compleet en onafhankelijk advies

Ilse Schoormans, oprichter van Thuisleefgids: “Op Thuisleefgids kun je zoeken vanuit je persoonlijke situatie omdat daar je vraag begint. Je kunt daarnaast op aandoening, ruimte en thema’s zorghulpmiddelen, innovaties en diensten vinden en vergelijken. Thuisleefgids biedt toegang tot een keuzewijzer zodat je als consument persoonlijk advies ontvangt en precies de zorghulpmiddelen en innovaties vindt die aansluiten bij jouw persoonlijke situatie. We vinden het belangrijk om de consument een goede kwaliteit te kunnen garanderen. We werken met landelijke en lokale fabrikanten en leveranciers en we bieden een totaal ontzorgend platform. Mensen die op zoek zijn naar een hulpmiddel of innovatie hoeven nu dus niet meer allerlei websites en webshops af te struinen, maar vinden bij ons op één platform een totaaloverzicht van advies tot levering. Corona heeft ons meer dan ooit laten zien hoeveel behoefte er is bij consumenten, mantelzorgers en zorgprofessionals aan dit overzicht en persoonlijk advies. Ons platform is onafhankelijk en de keuze ligt altijd bij de consument, mantelzorger of zorgprofessional. Ons team met onder andere gezondheidszorgtechnologen zorgt ervoor dat snelle ontwikkelingen in zorghulpmiddelen en innovaties bijgebeend blijven en ons aanbod altijd up-to-date is.”

Een gids in het complexe zorglandschap

De wereld van de zorg is groot, complex en verandert snel, waardoor men door de bomen het bos niet meer ziet. En dat terwijl je juist zelf zoveel kan regelen en optimaliseren om uiteindelijk langer veilig en zelfstandig thuis te wonen. Op Thuisleefgids.nl kan je terecht voor de benodigde informatie om je weg te kunnen vinden in deze wereld. Lastige vraagstukken worden op Thuisleefgids beantwoord, zoals complexe informatie over vergoedingen vanuit een PGB, de WMO en WLZ, de zorgverzekeringswet, maar ook bijvoorbeeld tips bij het kiezen van de meest geschikte traplift of het juiste kraamzorgartikel.

Dankjewel!

Thuisleefgids is met ondersteuning van designbureau Label Vier en  E-Expansion tot een complete vernieuwing gekomen met extra functionaliteiten en mogelijkheden en met een nieuwe uitstraling. Wij willen hen dan ook bedanken voor hun harde werk en inzet om samen tot dit nieuwe design te komen. Thuisleefgids is trots op het resultaat en blijft uiteraard flink doorontwikkelen om zo het ideale platform voor jou als consument neer te zetten.