Onlangs kregen wij de vraag van mantelzorger mevrouw van Arendonk waar zij personenalarmering kon kopen voor haar moeder. Zij wilde deze gebruiken voor het geval dat haar moeder alleen is en er op dat moment iets gebeurd. Zij had echter geen enkel idee waar te beginnen met een personenalarm aanvragen of personenalarm kopen en wat de verschillen hiertussen eigenlijk zijn. Hier lopen meer mensen tegenaan. Met de veranderingen in de markt en het feit dat mensen steeds langer thuis blijven wonen, gaan zij steeds vaker zelf op zoek naar passende hulpmiddelen. Er wordt van hen verwacht dat zij dit zelf regelen en ook steeds vaker zelf personenalarmering aanvragen of zelf personenalarmering kopen. Wij kunnen ons voorstellen dat het zoeken naar hulpmiddelen zoals personenalarmering een lastige klus is. Daarom vinden wij dat het tijd wordt om hier verder op in te zoomen.

Op zoek naar personenalarm

De meest gebruikelijke manier bij het zoeken naar hulpmiddelen, is het zoeken via Google. Men tikt hier dan het zoekwoord in en er verschijnen al gelijk verschillende sites die personenalarmering aanbieden. Het nadeel hierbij is dat er weinig overzicht is en men al snel verschillende tabbladen open heeft staan. Al zoekende gaat men dan van het ene tabblad naar het andere om de specificaties, prijzen en levertijden van personenalarmering met elkaar te vergelijken. Dit heeft mevrouw van Arendonk ook ervaren. Online kwam mevrouw van Arendonk uiteindelijk uit op Thuisleefgids.nl waar ze een mooi overzicht vond van alle mogelijke oplossingen. Door hier verder op door te klikken kwam ze uit bij foto’s, prijzen, verschillende leveranciers en omschrijvingen van de personenalarmering. Ze kon hier ook gebruikservaringen van andere gebruikers lezen. Zo had ze op één site een mooi overzicht van de mogelijkheden die bij haar situatie passen en één site die haar ondersteuning biedt bij het kopen van de juiste personenalarmering.

Overzicht mogelijke producten

Ook behoefte aan overzicht? Thuisleefgids maakt het vinden, kiezen en kopen van (zorg)hulpmiddelen en ondersteunende oplossingen overzichtelijker, klantvriendelijker en makkelijker. De komende periode gaat Thuisleefgids meer bloggen over personenalarmering, volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!