Een pillendoos is een zeer handig hulpmiddel voor mensen die (veel) medicatie gebruiken. Het gebruik van pillendozen kan veel voordelen hebben voor medicijngebruikers. Zo kan het een beter overzicht geven, meer duidelijkheid scheppen en kan het werken als een steuntje in de rug. In deze blog gaan wij in op de voordelen van het gebruik van pillendozen.

1. Overzichtelijkheid

Het gebruik van een medicijndoos geeft een duidelijk overzicht van wanneer welk medicijn geslikt moet worden. Zeker medicijndozen met meerdere compartimenten, zoals de Vitility Smart Pill Box, kunnen je helpen om zeker te weten welk medicijn jij moet slikken op welk moment. Zo hoef je nooit bang te zijn dat je het verkeerde medicijn slikt.

2. Duidelijkheid

Het uiterlijk van medicijnen of van hun verpakkingen wil nogal eens veranderen. Door het gebruik van een pillendoos maakt dit geen verschil meer. Het enige moment dat je even goed op moet letten is als je de pillendoos aan het vullen bent. Daarna geeft het compartiment waarin de pil zit voldoende duidelijkheid en raak je niet meer in de war door veranderende verpakkingen.

3. Steuntje in de rug

Het hebben van een pillendoos zorgt ook voor een steuntje in de rug, omdat je eraan herinnerd wordt dat je je medicijnen moet nemen. Zeker medicijndozen met alarm zijn hier heel effectief in. Op deze manier kan je veel zekerder zijn van je zaak wat betreft het onthouden van het nemen van medicatie en het op tijd nemen van de medicatie.

4. Mobiliteit

Een gevulde pillendoos kan je gemakkelijk in je tas doen, waardoor je alleen de pillen mee hoeft te nemen die jij ook daadwerkelijk nodig hebt (en eventueel reserve pillen). Met een pillendoos hoef je niet meer met meerdere potjes, pakketjes of losse pillenstrips rond te lopen en kan je al je pillen op dezelfde plek bewaren.

5. Zelfredzaamheid

Een pillendoos kun je zelf vullen en vervolgens overal mee naar toe nemen. Dit verhoogt het gevoel van zelfredzaamheid, omdat je zelf de controle hebt over jouw medicatie. Je hebt zo ook veel beter zicht op de hoeveelheid van jouw medicatie, waardoor je je ook zelfstandiger en vrijer kunt voelen.

Het gebruik van een pillendoos kent voor- en nadelen, welke natuurlijk zeer subjectief kunnen zijn. Weet jij nog enkele belangrijke voordelen? Of zijn er nadelen waar jij tegenaan bent gelopen? Laat het ons hieronder weten!

Voor meer informatie en al onze pillendozen, bekijk onze pagina voor medicijnalarmen en medicijndozen. Mocht jij moeite hebben met het slikken van medicatie, bekijk dan onze pagina over tabletvegruizers en tabletsplijters. Wil jij graag een pillendoos kopen, maar weet je niet waar je op moet letten? Lees dan onze tips over het kopen van de juiste pillendoos.