Men denkt vaak dat ADHD alleen maar voorkomt bij kinderen. Dit is niet waar. Bij veel mensen wordt ADHD niet getest en daardoor nooit vastgesteld. Op latere leeftijd kunnen mensen hier, ook zonder diagnose, last van hebben. ADHD kan voor volwassenen een behoorlijke uitdaging zijn. In deze blogs geven wij enkele handige tips.

Een aantal tips voor volwassenen met ADHD:

  1. Niet bij alle volwassenen met ADHD is in de kindertijd al een diagnose gesteld. Herkennen van ADHD-symptomen helpt bij het grip krijgen op je leven en het bespreekbaar maken is de eerste stap.
  2. Wanneer je last hebt van een druk gevoel probeer dan een routine in te bouwen in je dag. Dit geeft houvast en structuur. Maak eventueel gebruik van een planbord of whiteboard. Dit helpt thuis maar ook op het werk.
  3. Een kenmerk van ADHD is moeilijk kunnen concentreren en moeite met de aandacht vasthouden. Houdt hier rekening mee bij het inrichten van de werkplek, zorg voor een rustige omgeving met weinig prikkels.
  4. Als de mensen in je omgeving  ADHD begrijpen, kunnen ze je op de juiste manier steunen. Praat erover!
  5. Lukt het niet om structuur aan te brengen? Er is professionele hulp om je hierbij te helpen. Daarnaast zijn er hulpmiddelen verkrijgbaar, zoals een digitale kalender of een geheugenklok.
  6. Wil je meer ontspannen? Er zijn producten ontworpen om je te helpen. Zoals de Philips Hue Lux en het Squease vest.

Lees meer over handige producten bij ADHD op onze informatiepagina.