Welke verschillende trapliften zijn er?

Er zijn over het algemeen een paar verschillende soorten trapliften verkrijgbaar. Het gaat vooral om de trap waar de lift op toegepast gaat worden. De volgende opties komen het meeste voor:

  • Een traplift voor een rechte trap
  • Een traplift voor een trap met één bocht
  • Een traplift voor een trap met meerdere bochten

Omdat er verschillende mogelijkheden zijn verschillen ook de prijzen en het aanbod van de verschillende leveranciers op de markt. Daarnaast wordt gekeken of de traplift aan de binnenkant of aan de buitenkant van de trap gemonteerd dient te worden voor de beste oplossing. Naast de prijs zijn er een aantal belangrijke verschillen waar je op dient te letten wanneer je nadenkt over een traplift kopen of huren.

Maatwerk traplift

Over het algemeen zijn de modellen wel vergelijkbaar maar toch dient het plaatsen echt op maat te gebeuren. Dit wil zeggen dat je trap wordt ingemeten zoals dat genoemd wordt voor er daadwerkelijk een goede plaatsing kan worden verricht. Hierdoor is het vaak lastig om uit te gaan van een standaard offerte of prijs. Dit ligt namelijk aan de vorm van je trap en of deze breed of smal is. Dit zal ook bepalen welke mogelijkheden je hebt om een traplift te kopen of huren. Ook per leverancier of merk kunnen er grote verschillen zijn in de opties van de lift maar ook in de kwaliteit. Het is dus van groot belang om je goed te laten informeren ne verschillende mogelijkheden en prijzen op te vragen.

Installatie traplift

De rechte trap wordt gezien als de meest eenvoudige variant om een traplift op te plaatsen. Er zijn namelijk minder materialen nodig en het inmeten is eenvoudiger omdat er geen sprake is van een gebogen rails. Om deze reden zijn deze liften ook goedkoper en vaak kun je al een rechte traplift kopen vanaf €2.500 tot ongeveer €5.500. Aangezien de traplift het makkelijkste te monteren is kan dit vaak ook op korte termijn gebeuren, soms is de traplift al in een halve dag compleet geïnstalleerd.

De trap met een of meerdere bochten is vaak lastiger. Er is namelijk sprake van meer complexiteit met de aanpassing van de rails. Daardoor zijn deze liften ook vaak duurder. Het systeem waarmee de traplift aan de muur gemonteerd wordt dient namelijk op maat gemaakt te worden en hierdoor kan de prijs uitkomen tussen de €5.000 en €15.000 afhankelijk van de trap. Vaak is de plaatsing binnen een werkdag gereed echter is de levertijd vaak langer vanwege de mate van aanpassing die moet plaatsvinden. Juist bij deze soort traplift is het van belang om je goed te laten informeren voordat je deze traplift gaat kopen of huren. Met name omdat er veel verschillende soorten en leveranciers zijn die een scherper aanbod kunnen maken. Ook zijn er verschillende soorten stoeltjes en kan de garantie of het contract en het vermogen van de lift nogal verschillen.

Onafhankelijke offerte met prijzen

Omdat je de beslissing niet zomaar maakt bij een dergelijk product is het wel zo prettig dat je op Thuisleefgids een transparant overzicht krijgt over de mogelijkheden, leveranciers en verschillende prijzen. Je kunt zelfs een vrijblijvende aanvraag doen en wij zoeken de beste prijs-kwaliteit traplift voor je uit. En dat is wel zo makkelijk!