Thuisleefgids.nl zoekt Implementatie Consultant! (32-40 uur)

Ben jij degene die een substantiële bijdrage wil leveren aan het verbeteren van zorg door het inzetten van slimme ICT-oplossingen? Heb jij al vele projecten gemanaged en ben je continu op zoek naar manieren om dit efficiënter aan te vliegen? Ben je pragmatisch en sociaal ingesteld en krijg je energie van het begeleiden van externe relaties in projecten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie in de organisatie

Doelstelling van de functie:
Het structureel leiden van grote en kleine projecten bij onze klanten. Hierbij zorg je voor het opstellen en bewaken van planningen en budgetten. Je houdt overzicht over de te ondernemen acties en bent in staat om anderen (eventueel externen) aan te sturen op uitvoering van de actiepunten zodat deadlines behaald worden. Je bent in staat om de belangen van Thuisleefgids binnen deze projecten te behartigen aansluitend bij de visie van het bedrijf.

Je implementeert onze software-oplossingen bij verschillende zorgaanbieders zoals ziekenhuizen, verpleeg-, verzorging- en thuiszorgorganisaties en gemeenten. We verwachten dat je je eigen ideeën uitdraagt en onderbouwt. Tegelijkertijd is het belangrijk open te staan voor suggesties van anderen. Bovendien denk je mee over hoe we onze implementatie-processen verder kunnen optimaliseren. Het kunnen vertalen van klantwensen naar IT-oplossingen en IT-oplossingen naar processen is een must.

Naast je werkzaamheden bij klanten zal je intern bij Thuisleefgids ook projectmanagement werkzaamheden verrichten. Denk hierbij aan het houden van overzicht van alle lopende en toekomstige projecten, het plannen van projecten, het afstemmen van taken en rollen met collega’s en het begeleiden van junior consultants en projectmedewerkers. Tevens communiceer je met onze productowner. Je bouwt dus echt mee aan het team van implementatie consultants wat de komende tijd gaat groeien.

Werkzaamheden:

Als Implementatie Consultant houd jij je vooral bezig met:

 • Uitdenken, plannen en uitvoeren van (inhoudelijke) projectactiviteiten;
 • Implementatietrajecten uitvoeren en rapporteren;
 • Toetsen van visie, strategie en beleid van de klant op het gebied van zorginnovatie en (digitale) hulpmiddelen en waar nodig inschatting maken van aanvullende ondersteuning;
 • Vertalen interne en externe ontwikkelingen naar werkprocessen bij klanten;
 • Vaststellen en borgen veranderingen;
 • Adviseren en implementeren van software-oplossingen;
 • Opbouwen, inbrengen en onderhouden eigen netwerk;
 • Begeleiden van junior consultants en projectmedewerkers;

Functie-eisen

Je bent 32-40 uur beschikbaar, beschikt over een functiegericht HBO/WO diploma en hebt minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie. Ervaring met het werken in een start-up is een pré. Je ziet het als een uitdaging om het team van consultants mee op te gaan bouwen en mee aan te sturen. Je voelt je verantwoordelijk voor het hele proces van projectmanagement en borgt de werkprocessen binnen de organisatie.

Affiniteit met zorg en ICT
Brede interesse in het raakvlak zorg en ICT en bereid ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg en de inzet van zorgtechnologie te volgen. Je wilt graag onderdeel zijn van een start-up en ziet de groeimogelijkheden van deze vernieuwende markt.

Ondernemend
Je bent proactief in het zien van kansen, het aansturen van externe partijen en het signaleren van kansrijke leads in netwerken. Het is belangrijk dat je netwerken onderhoudt met relevante relaties en het internet optimaal weet te gebruiken als bron van nieuwe informatie.

Zelfstandig
In grote mate zelfstandig kunnen werken is essentieel. Zelfstandig kunnen bewaken van tijd en budget over de projecten heen. Waar nodig escaleer je naar directie dan wel het managementteam om implementatie projecten bij klanten soepel te laten verlopen. Je trekt tijdig aan de bel.

Sociaal vaardig
Je treedt tactvol op naar klanten en overige relaties, bent sterk in communicatie en stelt het belang van de klant voorop. Je weet het bedrijf te vertegenwoordigen naar klanten en overige marktpartijen en bent in staat junior consultants en projectmedewerkers te begeleiden en te coachen in hun ontwikkeling.

Oplossingsgericht
Je kan snel schakelen en denkt in oplossingen. Je werkt in een dynamische werkomgeving waarin het belangrijk is om kritisch te zijn om de juiste koers aan te houden. Je bent creatief en ziet onvoorziene problemen als een mooie uitdaging waarin je positief kijkt naar de mogelijkheden.

Wat mag je verwachten?

 • Een competitief salaris
 • 25 vakantiedagen plus 8% vakantietoeslag
 • Gaaf kantoor in Utrecht
 • Uitstekende mogelijkheden voor thuiswerken
 • Relevante scholing of training mogelijk
 • Een leuk en jong team met gezellige (digitale) borrels en teamactiviteiten

Meer weten of zin in een kop koffie en een kennismaking?

Wil jij werken in een leuk en ambitieus team en bijdragen aan een betere zorg voor Nederland? Neem snel contact op met Ilse Schoormans via ilse@thuisleefgids.nl of 06-50822268!

Over Thuisleefgids

Bij Thuisleefgids bieden wij mensen met een zorgvraag, mantelzorgers en professionals een zo optimaal en onbezorgd mogelijk leven. Door het bevorderen van kennis, zelfmanagement en persoonsgerichte zorg kunnen mensen met een zorgvraag langer zelfstandig, veilig en plezierig thuis blijven wonen. We gidsen mensen door het oerwoud van de zorg en optimaliseren de zorgketen. Op ons onafhankelijke platform voor consumenten en met onze software-oplossingen voor professionals krijgt men persoonsgericht advies met betrekking tot vergoedingen, zorghulpmiddelen en zorgtechnologie.

Wij werken niet met recruiters voor de invulling van onze vacatures, wij vragen werving- en selectiebureaus daarom ook geen contact met ons op te nemen.