Een makkelijk en praktisch toilet

Een onmisbare ruimte in het huis is de toilet. Vaak separaat maar soms ook in de badkamer. Op een prettige wijze zo lang mogelijk zelfstandig gebruik blijven maken van het toilet is voor veel mensen belangrijk. Je wil hier graag privacy ervaren en jezelf goed kunnen verzorgen, ook wanneer je dit door een beperking minder goed kan.

Er zijn tegenwoordig gelukkig toiletten die een zelfreiniging bieden waardoor je zonder hulp zelf naar het toilet kunt gaan en het onderlichaam gereinigd wordt. Er zijn zelfs opsta toiletbrillen waarmee je gemakkelijker van het toilet omhoog komt. Ook een goede steun aan de wand of naast het toilet door middel van een wandbeugel is aan te raden.

Handige hulpjes in het toilet

Een veilige inrichting van de toiletruimte is van groot belang. Uitglijden op het toilet wil natuurlijk niemand. Toch kun je struikelen over een losliggend matje of zelfs over de drempel.

Wanneer je toch graag een matje neerlegt kies dan voor anti-slip materialen. Richt het toilet ook vooral zo in dat je overal makkelijk bij kunt en dat je voldoende ruimte hebt om te draaien. Dan val je namelijk niet zo snel en zorg dat spullen op een hoogte liggen waar je ze makkelijk kunt pakken.

Hulpmiddelen voor op het toilet

Onderstaande categorieën bevatten hulpmiddelen waarmee je je toilet van alle gemakken kunt voorzien.

Verschillende hulpmiddelen en hun functies

Zoek op ruimtes in huis

Per ruimte in huis hebben wij een selectie van mooie en handige producten en diensten voor die specifieke ruimte gemaakt.
Deze worden handig samengevat en we voorzien je daarnaast direct van tips en trucs om makkelijker zelfstandig thuis te blijven wonen.