Alles over Uiterlijke verzorging

Verzorgingshulpmiddelen kunnen persoonlijke verzorging een stuk gemakkelijker maken en dragen bij aan de zelfredzaamheid van ouderen. Goed voor de dag komen hoeft immers geen probleem te zijn.

Bekijk producten uit dit thema

Over de Zelfredzaamheidsthema’s

De Zelfredzaamheidsthema’s biedt hulp bij algemene dagelijkse levens verrichtingen van zelfstandig wonende ouderen, cliënten uit de thuiszorg en hun mantelzorgers.

De Zelfredzaamheidsthema’s bevatten hulpmiddelen die het zelfstandig thuis wonen voor ouderen makkelijker en veiliger maken. De hulpmiddelen in de Zelfredzaamheidsthema’s zijn door professionals uit de regio Groot Eindhoven zorgvuldig geselecteerd en onverdeeld in een verschillende thema’s. Elk thema hangt samen met een zorgsituatie. Denk aan het zelfstandig aan- of uitdoen van steunkousen, het druppelen van de ogen of om het makkelijker maken van de persoonlijk verzorging.

Zo bestel je de hulpmiddelen

De hulpmiddelen uit de online zelfredzaamheidsthema’s zijn eenvoudig online te bestellen. Je kunt de hulpmiddelen los bestellen, maar ook alle hulpmiddelen binnen het thema.

Bestel in 3 stappen de hulpmiddelen:

  • Klik op het thema dat past bij jouw zorgsituatie. Er opent nu een nieuwe pagina op de website Thuisleefgids. Hier lees je alle informatie over het thema en de hulpmiddelen.
  • Lees de beschrijving van de hulpmiddelen en selecteer het aantal hulpmiddelen dat je wilt bestellen.
  • Volg de stappen in het bestelproces.

Thuisleefgids blog

Er zijn ontzettend veel hulpmiddelen op de markt. Hoe houd je nou het overzicht? Dat doen wij voor jou! Als eerst het laatste nieuws ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Veilig, prettig en zelfstandig thuis in coronatijd.

Door de huidige maatregelen vanwege het coronavirus brengen we nu meer tijd thuis door en dat is even wennen. Een …

Bed uitgelicht

Tips tegen de winterdip: goede nachtrust!

Met de wintertijd in de klok gaan we nu officieel de wintermaanden in met kortere, donkerdere en koudere dagen. Doordat …

Ontwikkeld met het Langer Thuis Kompas

De Zelfredzaamheidsthema’s zijn met grote zorgvuldigheid ontwikkeld in samenwerking met het Langer Thuis Kompas.

Het Langer Thuis Kompas biedt inzicht en overzicht in het ondersteuningsaanbod voor ouderen in Groot Eindhoven. We adviseren mantelzorgers, zorgprofessionals en burgers bij het kiezen bij de beste hulpmiddelen en diensten die passen bij de hulpvraag. Zo kunnen ouderen veilig en verantwoord thuis blijven wonen.

Bezoek het Langer Thuis Kompas

Oorsprong

In 2019 was de Zelfredzaamheidkoffer van Vivent al genomineerd voor een Zinnige Zorg Award. Na de succesvolle pilot is de Zelfredzaamheidskoffer met een aantal doorgevoerde aanpassingen in gebruik genomen om ouderen en hun mantelzorgers te informeren. Dit goede en bewezen initiatief is ook in onze regio verder ontwikkeld en in gebruik genomen bij een aantal zorgorganisaties. In deze online weergave van de koffer vind je alle thema’s inclusief een aantal innovatieve diensten. Inmiddels hebben we de koffers omgedoopt naar ‘thema’s.

Bekijk het verhaal van Jan Dekker