Alles over De Zelfredzaamheidsthema’s

Gemakkelijk en snel hulpmiddelen bestellen!

Een Zelfredzaamheidsthema biedt hulp bij algemene dagelijkse levensverrichtingen van zelfstandig wonende ouderen, cliënten uit de thuiszorg en hun mantelzorgers.

Ben je door een zorgprofessional gewezen op handige hulpmiddelen in deze digitale versie van de koffer of ben je geïnteresseerd vanuit eigen oriëntatie?

Er is door professionals uit de regio Eindhoven zorgvuldig geselecteerd welke hulpmiddelen ingezet kunnen worden om zo comfortabel, veilig en zelfstandig mogelijk thuis te kunnen wonen. De hulpmiddelen zijn in een aantal thema’s verdeeld en bieden in verschillende situaties oplossing.

Keuze van Thuisleefgids

Ontdek welke hulpmiddelen worden aangeraden bij een bepaalde aandoening.

Thuisleefgids blog

Er zijn ontzettend veel hulpmiddelen op de markt. Hoe houd je nou het overzicht? Dat doen wij voor jou! Als eerst het laatste nieuws ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Braces en banden online kopen tips advies

Braces en banden kopen? Alle tips en adviezen op een rij!

Braces en banden zijn online verkrijgbaar in tal van soorten, maten, types en uitvoeringen. Denk aan een kniebrace, schouderbrace, enkelbrace, …

innovatie somnox slaaprobot

Innovatie van de week #4: Somnox Slaaprobot

De zorg innoveren is een van de kernelementen van de visie van Thuisleefgids.nl. Wij dragen er graag aan bij om …

Oorsprong

In 2019 was de Zelfredzaamheidkoffer van Vivent al genomineerd voor een Zinnige Zorg Award. Na de succesvolle pilot is de Zelfredzaamheidskoffer met een aantal doorgevoerde aanpassingen in gebruik genomen om ouderen en hun mantelzorgers te informeren. Dit goede en bewezen initiatief is ook in onze regio verder ontwikkeld en in gebruik genomen bij een aantal zorgorganisaties.

In deze online weergave van de koffer vind je alle thema’s inclusief een aantal innovatieve diensten.

Partnership Langer Thuis Kompas

We werken samen met onze partner ‘Langer Thuis Kompas’. Bekijk hun website hier: http://langerthuiskompas.nl/

Bekijk het verhaal van Jan Dekker

Waar kan ik deze handige hulpmiddelen krijgen?

We vinden het belangrijk dat u goed advies krijgt en dat u op eenvoudige wijze kunt bestellen en de beste service ontvangt. En als er iets niet goed is, dat u zo snel mogelijk en op correcte wijze geholpen wordt. Daarom werken we samen met gespecialiseerde organisaties die u het beste kunnen helpen.

De hulpmiddelen zijn verkrijgbaar via het Langer Thuis Kompas en natuurlijk hier op Thuisleefgids. Voor de innovatieve diensten kunt u voor meer informatie en advies terecht bij Jinca.