Traplift

Alles over Toegangs- en trapoplossingen

Het is belangrijk dat je een veilig gevoel hebt in huis. Zeker wanneer er `s avonds laat onverwachts iemand aan je deur staat, kunnen draadloze deurbellen en deurspionnen bijdragen aan een gevoel van veiligheid en zijn ze daarbij ook handig als je slecht ter been bent. Ook als je zorg aan huis ontvangt wil je je hier geen zorgen over hoeven te maken. Vaak hebben veel verschillende mensen, zoals een mantelzorger en wijkverpleegkundige dan de sleutel van jouw woning. Je wilt niet dat sleutels kwijt raken en in verkeerde handen komen. Toegangsoplossingen zoals sleutelkluizen en elektronische sloten kunnen dan erg handig zijn. Woon je in een woning met meerdere woonlagen dan heb je waarschijnlijk ook een trap in huis. Als je slecht ter bent en traplopen moeilijk is kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Je kunt van de trap vallen en daarbij vervelend terechtkomen. Met een traplift kun je, ook wanneer je in een rolstoel zit, toch van boven naar beneden komen en andersom.

Bekijk alle 20 producten

Keuze van Thuisleefgids

Ontdek welke hulpmiddelen worden aangeraden binnen een bepaald thema.

Thuisleefgids blog

Er zijn ontzettend veel hulpmiddelen op de markt. Hoe houd je nou het overzicht? Dat doen wij voor jou! Als eerst het laatste nieuws ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Vijf veelvoorkomende typen wandelstokken

Vijf veelvoorkomende typen wandelstokken

Er bestaan verscheidene typen wandelstokken. De houten wandelstok met een rondhaak handvat is de bekendste, maar er zijn bijvoorbeeld ook …

Wandelstok kopen, waar let je op?

Wandelstok kopen: Waar let je op?

Tegenwoordig is het gebruiken van een wandelstok meer noodzaak dan een modetrend. Dat zegt gelukkig niet dat wandelstokken nu hun …

Traplift

Traplift kopen, waar let je op?

Een traplift is voor iedereen een vrij grote investering. Maar hoewel trapliften zeer prijzig kunnen zijn, zijn de zelfredzaamheid en …

kosten van een traplift

Wat zijn de kosten van een traplift?

Een traplift is een grote investering in je huis en jouw gezondheid. Helaas lopen de kosten van trapliften erg uiteen, …

Waar zijn toegangsoplossingen en trapoplossingen voor?

Toegangs- en trapoplossingen helpen in en rondom huis. Met toegangsoplossingen behoud je controle over wie toegang heeft tot jouw woning. Jij kiest wie je binnen laat en wie niet.

  • Veiligheid: Je wilt je in huis graag veilig voelen en je wilt niet dat iedereen zomaar je huis binnen kan. Voor mensen die zorg ontvangen of vaak bezoek krijgen kunnen sleutelkluizen en elektronische sloten nuttig zijn. Je hoeft zo niet iedereen een sleutel te geven en een zorgverlener kan in geval van spoed makkelijk binnen komen.
  • Verminderde motoriek: Bij een verminderde motoriek kunnen sleutelhouders zorgen voor meer steun en grip op de sleutel. Je kunt zo meer kracht zetten waardoor een slot makkelijker te openen is. Een uitkomst voor mensen die door bijvoorbeeld ouderdom, reuma of een hersenbeschadiging een verminderde motoriek hebben en moeite hebben een slot te openen.
  • Dementie: Bij ouderen met dementie, wil het wel eens voorkomen dat spullen verdwijnen of verloren raken. Met een sleutelvinder is het een stuk gemakkelijker om je sleutels terug te vinden en deze niet snel meer kwijt te raken.
  • Slechthorend: Wanneer iemand slechthorend is kan het horen van de deurbel nog wel eens lastig zijn. Zeker wanneer de deurbel zich bij de voordeur. Een draadloze deurbel kun je overal in huis ophangen. Je kunt zo beter horen wanneer er iemand aan de deur staat.
  • Verminderde mobiliteit: Als je slecht ter been bent of in rolstoel zit kun je baat hebben bij een traplift. Een traplift is gemaakt voor mensen met een verminderde mobiliteit die niet zelfstanding de trap op en af kunnen komen. Ook wanneer het lastig is om door een verminderde mobiliteit naar de deur te lopen als iemand aanbelt, kunnen sleutelkluizen en elektronische sloten handig zijn.

Hoe werken toegangs- of trapoplossing?

Met de verschillende toegangsoplossingen heb jij controle over wie er toegang heeft tot jouw woning. De meeste de meeste toegangs- en trapoplossingen werken elektronisch, zoals draadloze deurbellen en deurspionnen. Sommigen zijn oplaadbaar en sommige werken op batterijen. Grotere hulpmiddelen zoals een traplift moeten door een specialist worden geïnstalleerd. Kleinere hulpmiddelen zoals een sleutelkluis zijn gemakkelijk zelf te monteren.

Hoe kies je de juiste toegangs- of trapoplossing?

Soorten toegangs- of trapoplossingen

Toegangsoplossingen en trapoplossingen zorgen voor een gevoel van veiligheid. Je kunt kiezen uit verschillende soorten.

  • Automatische deuropeners en raamopeners: Ramen en deuren kun je automatische sluiten met automatische deuropeners en raamopeners. Sommige varianten gaan ook automatisch op slot, wat bijvoorbeeld handig is bij een buitendeur. Je kunt meestal zelf kiezen hoe je de automatische deur- en raamopeners bedient. Dat kan bijvoorbeeld met een afstandsbediening, je smartphone, een schakelaar of een drukknop.
  • Draadloze deurbellen en deurspionnen: Een draadloze bel kun je gemakkelijk overal in je woning plaatsen zonder elektriciteitsdraden te hoeven verplaatsen. Het geluid en volume van de draadloze deurbel kun je meestal zelf instellen en daarbij is het bij sommige deurbellen mogelijk om een lichtsignaal af te laten geven als de bel gaat. Afhankelijk van het type werkt de bel via wifi of een DECT-verbinding.
  • Sleutelhouders en sleutelvinders: Met een houder voor je sleutels kun je zonder veel kracht een en slot openen. Sleutelhouders zijn er in verschillende soorten en maten. Het aantal sleutels dat in de sleutelhouder kan verschilt per soort. Sleutelvinders, ook wel keyfinders genoemd, werken afhankelijk van het type via een geluidsignaal of bijgeleverde applicatie en laten zien waar een sleutel is. Dit is hulpzaam wanneer een persoon gemakkelijk sleutels dreigt te verliezen.
  • Sleutelkluizen en elektronische sloten: Sleutels kunnen veilig in een sleutelkluis bewaard worden zodat deze niet snel zoek raken. Sleutelkluizen bevestig je meestal aan de muur met schroeven. Als je geen schroeven in de muur kunt bevestigen, kun je kiezen voor een model waarbij niet geboord hoeft te worden. Elektronische sloten zijn op verschillende manieren verkrijgbaar, zoals met een toegangscode, pas of vingerscan.
  • Trapliften: Een traplift zorgt ervoor dat je gebruik kunt maken van de trap zonder zelf te hoeven lopen Je kunt, afhankelijk van de trap in de woning, kiezen voor een traplift die aan de binnen- of buitenkant van de trap wordt gemonteerd. De meeste trapliften hebben een stoel, die al dan niet ingeklapt kan worden. Als een trap wel nog opgelopen kan worden, maar men enkel wat extra ondersteuning nodig heeft, kan er ook gekozen worden voor een beugel waaraan je je kunt vasthouden.