Alles over Communicatie

Producten en eHealth oplossingen om de communicatie te ondersteunen worden in toenemende mate op de markt gebracht. Dit zijn bijvoorbeeld speciale telefoons en tablets maar ook speciaal ontwikkelde beeldbel oplossingen en berichtenservices of andere vormen van technologie om contact met iemand te maken.
Er is een steeds breder aanbod van beeldbel oplossingen ofwel beeldbelapplicaties op de markt. Dit is vaak een beveiligde verbinding van tele- of videocommunicatie. Hiermee kan een zorgvrager of patiënt vanuit zijn of haar eigen huis communiceren met een zorgverlener via bijvoorbeeld een tablet of PC. Dit draagt bij een eenvoudigere vormen van communicatie en scheelt voor de zorgvrager een reis naar het ziekenhuis of de arts. Ook kun je makkelijk een wond of bijvoorbeeld ontstoken oog laten zien zonder dat je hier direct een afspraak voor hoeft te maken. Deze vorm van technologie wordt vaak ondersteund met andere vormen van digitalisering zoals een digitaal dossier, e-consult of online een afspraak inplannen.

Keuze van Thuisleefgids

Ontdek welke hulpmiddelen worden aangeraden bij een bepaald thema.

Thuisleefgids blog

Er zijn ontzettend veel hulpmiddelen op de markt. Hoe houd je nou het overzicht? Dat doen wij voor jou! Als eerst het laatste nieuws ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Veilig, prettig en zelfstandig thuis in coronatijd.

Door de huidige maatregelen vanwege het coronavirus brengen we nu meer tijd thuis door en dat is even wennen. Een …

Smartphone

Hoe ingewikkeld is een smartphone voor senioren?

Stel je voor dat je ineens een telefoon in je handen gedrukt krijgt die net zoveel opties heeft als een …