Alles over Automatisering

Domotica is een verzamelnaam voor toepassing van elektronica voor automatisering in huis.
Het gaat bij domotica vaak om producten en sensoren die je in je woning aanbrengt en waarmee een automatische besturing kan plaatsvinden van een apparaat of systeem. Het zijn vaak omgevingsbewuste sensoren en apparaten die de omgeving kunnen besturen zoals een slimme meter om je leefklimaat aan te passen. Of je kunt er automatisch de lampen mee aandoen of de gordijnen mee sluiten. Dit worden ook wel actuatoren (apparaat dat de omgeving kan beïnvloeden) genoemd.

Er zijn veel domotica oplossingen die niet direct onder eHealth vallen maar onder bijvoorbeeld beveiliging of comfort. Wel worden ze steeds vaker onder de noemer eHealth ingezet om bijvoorbeeld automatisch een alarm te kunnen slaan of een leefpatroon van een oudere inzichtelijk te maken.

Keuze van Thuisleefgids

Ontdek welke hulpmiddelen worden aangeraden bij een bepaald thema.

Thuisleefgids blog

Er zijn ontzettend veel hulpmiddelen op de markt. Hoe houd je nou het overzicht? Dat doen wij voor jou! Als eerst het laatste nieuws ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Zorg op afstand het ‘nieuwe normaal’?

In Nederland, en vooral in de zorg, is er de afgelopen maanden veel veranderd. Met verstrengde maatregelen en het land …

Smartphone

Hoe ingewikkeld is een smartphone voor senioren?

Stel je voor dat je ineens een telefoon in je handen gedrukt krijgt die net zoveel opties heeft als een …

Veilig, prettig en zelfstandig thuis in coronatijd.

Door de huidige maatregelen vanwege het coronavirus brengen we nu meer tijd thuis door en dat is even wennen. Een …

Bed uitgelicht

Tips tegen de winterdip: goede nachtrust!

Met de wintertijd in de klok gaan we nu officieel de wintermaanden in met kortere, donkerdere en koudere dagen. Doordat …