Het juiste hulpmiddel kiezen is niet eenvoudig. Je wil graag een kwalitatief goed hulpmiddel, dat aansluit bij jouw situatie en wensen. Anno 2019 zijn er zoveel verschillende hulpmiddelen op de markt dat het lastig is om een goede keuze te maken. Door het grote aanbod aan hulpmiddelen, en het gebrek aan beoordelingen, wordt jouw keuze er niet makkelijker op! Gelukkig onderzoekt Thuisleefgids.nl hulpmiddelen en bekijkt het op welke onderdelen de producten nog verder verbeterd kunnen worden, of waar ze juist in uitblinken. Het onderzoeken van de hulpmiddelen en eHealth innovaties doen we op basis van beoordelingen van consumenten en zorgprofessionals.

Hoe gaat dat beoordelen dan in zijn werk?

Het beoordelen van de deelnemende producten gebeurt in zogenaamde “testlabs”. Dit zijn locaties waar hulpmiddelen getest, bekeken, gevoeld en beoordeeld kunnen worden. Op plaatsen waar senioren, studenten en mantelzorgers samen komen worden testlabs geopend. Hierbij kan er gedacht worden aan: ouderensociëteiten, huiskamergroepen, scholen of zorginstanties. Indien een testlab geopend wordt bij een school of onderwijsinstelling wordt er een student gekoppeld aan een product. De student leert het product goed kennen en legt het product vervolgens uit aan de deelnemer (vaak een senior). Daarna neemt de deelnemer het product mee naar huis voor 1 week om het product thuis te testen. De deelnemer kan dus op zijn gemak het product testen en uitpluizen in de thuissituatie!

Na een week brengt de deelnemer het product weer terug naar het testlab en neemt de student samen met de deelnemer de beoordeling af. Voor de studenten is dit een leuke opdracht vanuit de onderwijsinstelling, en voor de deelnemers is er nu de gelegenheid om gratis een nieuw innovatief product thuis te testen. Een win-win situatie dus!

Deelnemende producten

De testlabs zijn zo opgezet dat er producten vanuit verschillende categorieën beoordeeld kunnen worden. Valdetectie, alarmering, speciale pillendoosjes, alles is mogelijk! Momenteel doen er veel producten mee in de categorie persoonsalarmering en zelfmonitoring. De testlabs worden ondersteund door Metropool Regio Eindhoven en we werken momenteel al samen met leveranciers Livesafe, Sensotiss, Avium Wearables, Gociety en Mixed.Industries.

Steeds meer testlabs

Momenteel hebben wel al testlabs opgezet bij Ouderensociëteit Andromeda in Eindhoven, het Huis van Morgen in Roosendaal, Lokaal+ bij het Summa college in Eindhoven en het Living lab in Amersfoort van ROC Midden Nederland. Zowel de deelnemers als de studenten zijn erg enthousiast over het idee en de opzet! Binnenkort openen we nog meer testlabs bij zorgorganisatie Siza in Arnhem en zorgorganisatie RSZK in Bladel. Zo groeien we steeds meer uit tot een heus Smart Health Cluster.

Help jij ons mee om producten te testen, of wil je meer informatie? Of heb je als leverancier een product wat je wil laten testen? Neem contact met ons op via het contactformulier.