Voordeur, trap en gang - Hulpmiddelen op Thuisleefgids Voordeur, trap en gang - Hulpmiddelen op Thuisleefgids

Alles over Voordeur, trap en gang

De plek waarmee toegang tot je huis wordt geboden. Wanneer je door een aandoening of blessure beperkt bent is het fijn wanneer je toch zoveel mogelijk zelfstandig kunt doen en vooral dat het ook veilig voelt.

Keuze van Thuisleefgids

Bekijk welke hulpmiddelen Thuisleefgids aanraadt.

Nieuws & Blogs

Over verschillende onderwerpen geven wij je tips en adviezen.

Traplift

Traplift kopen, waar let je op?

Een traplift is voor iedereen een vrij grote investering. Maar hoewel trapliften zeer prijzig kunnen zijn, zijn de zelfredzaamheid en …

kosten van een traplift

Wat zijn de kosten van een traplift?

Een traplift is een grote investering in je huis en jouw gezondheid. Helaas lopen de kosten van trapliften erg uiteen, …

De toegang tot je huis

De voordeur en de gang zijn de centrale ruimte voor het betreden van de woning en vaak ook de ruimte waar zich de trap bevindt naar boven richting slaapkamer. In veel woningen ga je via de hal naar een andere ruimte binnen het huis of zelfs naar een andere verdieping. Omdat je er verder weinig tijd doorbrengt zijn het vaak kleine plekken qua woonoppervlakte. Het is wel handig om het dan zo slim mogelijk in te delen met opslag en handige oplossingen. Goede verlichting in de hal en bij de voordeur geeft ook een hoger gevoel van veiligheid. Lampen kunnen eenvoudig worden aangesloten op een bewegingsmelder of automatische lamp.

Wie staat er voor de deur?

De voordeur is de entree tot je huis. Om gasten te ontvangen en om ongewenste gasten buiten te houden natuurlijk. Een prettig gevoel geeft het wanneer je kunt zien wie er aan de deur staat, vooral in de avonduren. Ook het goed beveiligen van de woning door camera’s en een digitale deurspion is wel zo prettig. Er zijn gelukkig steeds meer oplossingen op de markt beschikbaar om je veiligheid te vergroten. Denk bijvoorbeeld eens aan een automatisch deurslot of een sleutelkastje. Maar ook een camera met app en elektronische deurtoepassingen.