Hulpmiddelen voor de Slaapkamer - Van alle gemakken voorzien! Hulpmiddelen voor de Slaapkamer - Van alle gemakken voorzien!

Alles over Slaapkamer

Je slaapkamer is een plek waar je veel tijd doorbrengt. Een plek om lekker uit te rusten. Deze dient dan ook van alle gemakken voorzien te zijn.

Thuisleefgids blog

Er zijn ontzettend veel hulpmiddelen op de markt. Hoe houd je nou het overzicht? Dat doen wij voor jou! Als eerst het laatste nieuws ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Veilig, prettig en zelfstandig thuis in coronatijd.

Door de huidige maatregelen vanwege het coronavirus brengen we nu meer tijd thuis door en dat is even wennen. Een …

Bed uitgelicht

Tips tegen de winterdip: goede nachtrust!

Met de wintertijd in de klok gaan we nu officieel de wintermaanden in met kortere, donkerdere en koudere dagen. Doordat …

Vijf veelvoorkomende typen wandelstokken

Vijf veelvoorkomende typen wandelstokken

Er bestaan verscheidene typen wandelstokken. De houten wandelstok met een rondhaak handvat is de bekendste, maar er zijn bijvoorbeeld ook …

Wandelstok kopen, waar let je op?

Wandelstok kopen: Waar let je op?

Tegenwoordig is het gebruiken van een wandelstok meer noodzaak dan een modetrend. Dat zegt gelukkig niet dat wandelstokken nu hun …

Een lekker plekje voor rust

Voor iedereen is slaap heel belangrijk. De slaapkamer is dan ook vaak een rustige en fijne plek in het huis. Wanneer er sprake is van een handicap of beperking is slaap vooral belangrijk omdat er vaak extra energie nodig is door de dag heen. Soms kan er ook wanneer je ouder wordt behoefte ontstaan aan extra rust momenten door de dag heen. Dan is het fijn om een slaapkamer te hebben die van alle gemakken is voorzien.

Tips voor een relaxte slaapkamer

Gelukkig kun je in de slaapkamer tegenwoordig ook allerlei slimme en handige hulpmiddelen en innovaties gebruiken waarmee je goed en veilig in en uit bed kunt stappen. Ook zijn er elektrische bedden waarmee je bijvoorbeeld de rugsteun of het voeteneind omhoog kunt zetten. Ook zijn er fijne en stevige beugels om aan het bed te bevestigen waarmee extra steun binnen handbereik is.

Heerlijke bedden voorzien van luxe functies

Een instelbaar bed of een hoog-laag bed kan erg prettig zijn wanneer je makkelijker in en uit bed wil kunnen gaan. Een dergelijk bed werkt vaak met een afstandsbediening en is in hoogte verstelbaar. Daarnaast zijn er allerlei handige optrekmiddelen om overeind te komen zoals bed- optrek touwladders en bedgalgen of bedpapegaaien.

Ook zijn er toepassingen om je slaap te monitoren, het uit bed gaan te detecteren of de gordijnen eenvoudig automatisch te openen met een afstandsbediening. Actieve alarmklokken of dagkalenders helpen bij tijd en dag en de lampen in de gang kunnen automatisch aanspringen bij het bed verlaten. Prettig wanneer er bijvoorbeeld sprake is van nachtelijke onrust of dwalen bij dementie.