keuken keuken

Alles over Keuken

Vaak een gezellige familieplek waar lekker gekookt kan worden. Wanneer bepaalde handelingen lastiger gaan vanwege een aandoening of blessure kun je wel wat hulp in de keuken gebruiken. Gelukkig staan deze handige hulpjes voor je klaar.

Bekijk alle 87 producten

Keuze van Thuisleefgids

Bekijk welke producten Thuisleefgids aanraadt!

Thuisleefgids blog

Er zijn ontzettend veel hulpmiddelen op de markt. Hoe houd je nou het overzicht? Dat doen wij voor jou! Als eerst het laatste nieuws ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Veilig, prettig en zelfstandig thuis in coronatijd.

Door de huidige maatregelen vanwege het coronavirus brengen we nu meer tijd thuis door en dat is even wennen. Een …

Bed uitgelicht

Tips tegen de winterdip: goede nachtrust!

Met de wintertijd in de klok gaan we nu officieel de wintermaanden in met kortere, donkerdere en koudere dagen. Doordat …

Keuken met fijne werkruimte

De keuken wordt toch vaak wel gezien als een gezellige familieplek in het huis. Er kan lekker worden gekookt en er is tijd voor even samen zijn. Een goede maaltijd draagt bij aan de gezondheid en voeding bereiden is dan ook een belangrijke activiteit. Het is wel belangrijk dat dit op een vellige manier gebeurt ook wanneer er sprake is van een beperking of handicap. Voor veel mensen is het belangrijk om ondanks een beperking toch zelf te blijven koken en eten.

Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer praktische hulpmiddelen om het bereiden van voeding en het zelfstandig eten te blijven ondersteunen. Denk bijvoorbeeld eens aan allerlei openers om potjes te openen wanneer de kracht in de handen afneemt of als er sprake is van trillen of juist beperking van 1 arm.

Hulpjes voor in de keuken

Er zijn daarnaast ook steeds meer slimme oplossingen die voorkomen dat het mis kan gaan in de keuken. Denk eens aan slimme fornuisknoppen die voorkomen dat je eten aanbrand of dat er gas blijft weglopen. Er zijn tegenwoordige innovatieve sensoren die zich aanpassen aan het kookgedrag en ingrijpen wanneer er gevaarlijke situaties ontstaan door het meten en registreren van hitte. Of het gas automatisch afsluiten. Ook koolmonoxide melders en brandmelders in de keuken en de rest van het huis zijn heel belangrijk voor de veiligheid. Of een speciale kookplaat. En wist je dat er speciale blusmiddelen zijn voor in de keuken waarmee je snel kunt ingrijpen mocht het toch mis gaan?

Fijne keuken middelen en handig servies & bestek

Wat kun je in de keuken allemaal gebruiken om die lekkere maaltijd te bereiden? Er zijn veel verschillende hulpjes voorhanden. Ook is er speciaal bestek dat kan helpen wanneer het gewone bestek niet meer voorziet in de behoefte. Er is bijvoorbeeld lichtgewicht bestek of bestek waar u minder kracht voor nodig heeft. Hetzelfde voor je servies, er zijn handige vervangers die net wat extra bieden.

Ook zijn er allerlei handige hulpjes die ervoor zorgen dat je toch de dagelijkse handelingen kunt blijven doen zoals het openen van een potje, fles of het gebruiken van een speciaal mes of de kaasschaaf. Ook wanneer er bijvoorbeeld sprake is van Parkinson of Reuma zijn dit geschikte producten om in de keuken te gebruiken bij het bereiden van voeding.