badkamer badkamer

Alles over Badkamer

Een fijne badkamer willen we allemaal. Wanneer je door een aandoening of blessure beperkt bent kan een badkamer echter een onhandige ruimte zijn. Met deze hulpmiddelen is dat verleden tijd.

Bekijk alle 222 producten

Keuze van Thuisleefgids

Ontdek welke hulpmiddelen worden aangeraden bij een bepaalde ruimte.

Thuisleefgids blog

Er zijn ontzettend veel hulpmiddelen op de markt. Hoe houd je nou het overzicht? Dat doen wij voor jou! Als eerst het laatste nieuws ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Veilig, prettig en zelfstandig thuis in coronatijd.

Door de huidige maatregelen vanwege het coronavirus brengen we nu meer tijd thuis door en dat is even wennen. Een …

Bed uitgelicht

Tips tegen de winterdip: goede nachtrust!

Met de wintertijd in de klok gaan we nu officieel de wintermaanden in met kortere, donkerdere en koudere dagen. Doordat …

We zijn live: Thuisleefgids in een nieuw jasje!

2021 is nog maar net aangebroken of het is tijd voor een mooie volgende stap voor Thuisleefgids. We zijn live met de vernieuwde versie van Thuisleefgids.nl en daar zijn we heel trots op! De afgelopen maanden is er hard gewerkt om Thuisleefgids in een nieuwer en moderner jasje te steken en zo dichter bij de zorgvraag van de consument te komen. Welk zorghulpmiddel past het best bij mijn persoonlijke situatie en hoe baan ik mijzelf een weg door de complexe zorgwereld? Op die vragen geeft de vernieuwde Thuisleefgids antwoord!

Gemeente Den Haag en Thuisleefgids realiseren digitale zorg voor kwetsbare burgers met een Corona-adviesinstrument

Utrecht, 23 april 2020 – De gemeente Den Haag heeft samen met Thuisleefgids een corona-adviesinstrument ontwikkeld. Met de digitale tool …

Een fijne en praktische ruimte in huis

De badkamer is voor veel mensen een belangrijke ruimte in het huis. Een warme douche of een ontspannend bad doet een mens goed wordt vaak gezegd. Toch kan het voorkomen dat dit niet meer zo makkelijk en vanzelfsprekend is. Bijvoorbeeld door een beperking, een blessure of na een ongeluk. Ook wanneer men een dagje ouder wordt kan het zijn dat de badkamer niet meer helemaal voldoet aan de behoefte.

Slimme badkamer tips!

Denk gewoon al eens aan een anti-slip mat of een anti-slip spray voor bij het bad of de douche of een opstapje waarmee je makkelijker in en uit bad kunt stappen. Ook wandbeugels en toiletbeugels geven je steun om aan vast te houden of bieden comfort bij makkelijker op het toilet gaan zitten en weer opstaan. Ook toiletstoelen en toiletverhogers kunnen hier natuurlijk aan bijdragen. Het weghalen van drempels zorgt dat de badkamer ook makkelijker met een rolstoel of rollator betreden kan worden.

Voor onder de douche of in het bad zijn er ook verschillende hulpmiddelen waarmee het douchen of baden makkelijker wordt zoals een douchekruk of een badplank. Ook zijn er speciale badsteunen om je extra houvast te bieden. Wanneer er sprake is van meer ondersteuningsbehoefte kan er ook gedacht worden aan een badlift.

Ook producten waarmee je jezelf makkelijk kunt wassen en afdrogen horen natuurlijk thuis in een badkamer. Lees verder

Handige hulpjes in de badkamer

Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel handige oplossingen om de badkamer aan je wensen aan te passen zonder dat meteen de hele badkamer verbouwd hoeft te worden. Er zijn namelijk steeds meer praktische hulpmiddelen en innovatieve snufjes om de badkamer meer geschikt te maken voor gebruik ook wanneer er sprake is van een beperking. Denk bijvoorbeeld eens het in en uit bad stappen of over een natte en gladde vloer lopen, dit vergroot de kans op een ongeluk of val. Wat kun je allemaal inzetten om dit te voorkomen zodat je badkamer fijn en veilig blijft?

Verschillende hulpmiddelen en hun functies