Hulpmiddelen bij reuma en artrose

Voor in huis en voor buitenshuis is er een fors aantal hulpmiddelen voorhanden. Voor de dagelijkse verzorging kan gedacht worden aan een aankleedstok voor bijvoorbeeld een jas of sok. In de badkamer kan gebruik gemaakt worden van anti-slip materiaal, een douchestoel of beugels bij douche en toilet. Een wasborstel met extra lange steel kan prettig zijn bij het douchen, een veger of grijper met lange steel helpt in bijvoorbeeld de tuin. Voor in de keuken en voor bij het eten zijn er verschillende soorten aangepast bestek te verkrijgen. Mocht lopen lastiger worden dan kan gedacht worden aan een wandelstok, rollator of scootmobiel. Bij traplopen kan een traplift uitkomst bieden. Aanpassingen aan de auto zijn ook mogelijk om zo lang mogelijk, zelfstandig, mobiel te blijven.

Veel voorkomende vragen en problemen bij reuma en artrose

Hoe meer klachten er zijn bij reuma of artrose, hoe meer beperkingen er zijn in het dagelijkse leven. Bij reuma kunnen de klachten erg wisselend zijn. Dit kan een gevoel van onmacht geven omdat de ene dag pijn en ontstekingen veel belemmering opleveren in het dagelijkse leven. De volgende dag kan het zijn dat alles opeens wel weer lukt.

Hierdoor komen problemen of ongemakken ook op sommige momenten sterker naar voren waardoor een hulpmiddel soms tijdelijk of alleen in sommige periodes nodig blijkt te zijn.

Handige links

Reumafonds
Het Reumafonds geeft informatie aan 2 miljoen Nederlanders met een vorm van reuma.

Gezondheidsplein
Handige website met veel informatie over Reuma en Artrose.

Hoeveel Nederlanders hebben reuma of artrose?

In Nederland komt reuma, in alle vormen, voor bij bijna 2 miljoen mensen. Artrose, een van de reuma-vormen, komt relatief veel voor, met name bij ouderen: één op de tien mensen heeft hier in meer of mindere mate last van. Zowel reuma als artrose zijn helaas niet te genezen maar er zijn wel goede behandelingen en pijnbestrijdingsmiddelen.

Zoek op hulpmiddelen per aandoening

Per aandoening hebben wij een handige overzichtspagina gemaakt. Op deze pagina's vind je alle informatie die je nodig hebt en de hulpmiddelen die worden aangeraden.

Meer informatie over Reuma en Artrose

Lees onze blogs en nieuwberichten om meer informatie, tips en adviezen te krijgen over producten en diensten bij Reuma en artrose.

.