Hoe werkt het retourneren?

Ben je niet tevreden over je bestelde artikel of is het niet het juiste product? Dan kun je binnen de 14 dagen wettelijke termijn het bestelde product terugsturen. De 14 dagen gaan in vanaf ontvangst van het product bij je thuis. Je kunt ook eerst binnen 14 dagen na ontvangst aan ons laten weten dat je van de aankoop af wenst te zien. Na aanmelding heb je vervolgens nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren. Je kan onderstaande stappen volgen om snel en makkelijk je product terug te sturen.

 1.  Vul op Thuisleefgids.nl het retourformulier in waarin je aangeeft dat je het product graag wil terug sturen. Je krijgt dan van ons via de mail een bevestiging van retourneren en retour instructies inclusief een retouradres waar het pakketje naar opgestuurd mag worden
 2. Je ontvangt in sommige gevallen daarnaast een retourformulier welke je compleet ingevuld bij het product kunt voegen. Zo kan de leverancier je retour namelijk een stuk sneller verwerken en heb je het betaalde bedrag weer sneller terug op je bankrekening. Mocht er geen retourformulier toegestuurd worden graag je gegevens op het pakket vermelden
 3. Breng het pakket naar een postkantoor in de buurt en vraag hen zorg te dragen voor de verzending. Vraag altijd even om een verzendbewijsje. Houd er rekening mee dat er in veel gevallen retourkosten van toepassing zijn, tenzij je een retourlabel toegestuurd hebt gekregen.
 4. Als je retourzending binnen is wordt deze zo snel mogelijk verwerkt en ontvang je van ons een email waarin we je laten weten dat we ermee bezig zijn. Na goedkeuring van de retour vervalt de verplichting tot betalen. Wanneer je al betaald hebt dan kun je het geld (het aankoopbedrag inclusief eventuele standaard verzendkosten voor de heenzending) zo snel mogelijk terug verwachten, binnen maximaal 14 dagen na ontbinding, via dezelfde weg als die je hebt gebruikt voor betaling. (Bijvoorbeeld bankoverschrijving of Paypal)

Retourformulier

Belangrijk om te weten bij retourneren:

 • Het retouradres is niet het adres van Thuisleefgids, maar het adres van de leverancier. Je ontvangt het juiste retouradres in het pakket bij het product.
 • Eventuele verzendkosten van de retournering zijn voor je eigen rekening.
 • Wij houden ons het recht de terugbetaling uit te voeren vanaf het moment dat wij het retourproduct (of een bewijs van verzending) hebben ontvangen.
 • Het gehele bedrag zal worden teruggestort, inclusief eventuele verzend- en transactiekosten wanneer je de gehele bestelling retourneert.
 • De bedenktermijn betreft een wettelijk minimum van 14 dagen vanaf het moment dat je je bestelling ontvangt.
 • Graag het product in originele staat en verpakking (indien redelijkerwijs mogelijk). Dus bekijk het product gerust zoals je in de winkel zou doen.
 • Als je product vies of beschadigd is, dan mogen wij de waardevermindering die daardoor is ontstaan verrekenen met het terug te storten bedrag.
 • Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van het Europese herroepingsformulier. Deze download je hier.

Waar ben je naar op zoek?

Bestellen en betalen

Informatie over bestellen en
betalen bij Thuisleefgids.

Ga verder

Bezorging

Informatie over bezorging vind
je hier.

Ga verder

Retourneren

Klik hier om een product
te retourneren.

Ga verder

Garantie

Lees hier over alles rondom
garantie.

Ga verder