Maak kennis met de Raad van Ervaring

“Ik ben Ria Smit, (1942) en woon sinds kort in Veldhoven. Ik heb heel lang in het (verre) buitenland gewoond en heb daardoor heel veel gereisd. Ik houd van mensen en doe mede daardoor aan vrijwilligerswerk. Ik heb geen kinderen en ben al heel lang weduwe. Sinds zeven jaar ben ik gepensioneerd. Taal, bridge en koken zijn mijn hobby’s en doe veel aan sport.”

“Ik ben Liesbeth Pijnenburg, (1949), woon in Eindhoven en doe vrijwilligerswerk. Ik hou van wandelen en fietsen en reizen en ben daarnaast heel geinteresseerd in de ontwikkeling van de ouderenzorg. Daarom heb ik me aangesloten bij de Raad van Ervaring.”

“Ik ben Jacintha Raemaekers, (1955), gehuwd en heb 2 prachtige dochters. Ik doe al vele jaren vrijwilligerswerk, en heb daardoor veel met ouderen te maken. Dan merk je ook dat er voor deze doelgroep nog heel wat verbeterd kan worden. Daarom ben ik lid geworden van het Ouderen Appèl en ben ik benoemd tot wijkambassadeur. Nu de Thuisleefgids vorm gaat krijgen ben ik trots dat zij mij gevraagd hebben deel te nemen in hun Raad van Ervaring. Om fit te blijven doe ik veel aan sport.”

”Ik ben Jan Wijnen,(1940), weduwnaar, twee zonen. Meer dan 40 jaar ben ik Octrooivertaler geweest, vandaar mijn grote belangstelling voor innovatie en vooral de laatste tijd op het gebied van senioren en het ”thuis-wonen”. Mijn grootste hobby is muziek maken voor senioren. Ik vind het prettig lid te zijn van de Raad van Ervaring.”

“Ik ben Mieke van Rossum, (1944) en woon nu ruim 5 jaar in een seniorenappartement in Meerhoven, waar ik ook vrijwilligerswerk doe. Door alle huidige en toekomstige veranderingen in de gezondheidszorg, en met name de ouderenzorg, is mijn interesse in thuismeetproducten, diensten en adviezen extra aangewakkerd, temeer, omdat ik zelf ook tot de doelgroep behoor, alleenstaand ben, en hoop en wens, zolang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Graag neem ik zitting, in de Raad van Ervaring, om samen met het Team van Thuisleefgids mee te denken over deze zonodige en gewenste ontwikkeling ter bevordering en het behoud van zelfstandigheid. Ik fiets graag en houd van bridge en lezen.”

“Ik ben Willie Jacobs (1952) gehuwd waarbij drie dochters. In mijn werkzame leven heb ik het grootste deel in drukkerijen mijn inkomsten verdiend, als intermezzo heb ik ook een jaar theologie gestudeerd. Mijn hobby’s zijn o.a. wandel-trektochten maken, gezondheid waarbij de mens zo veel mogelijk zijn eigen zelfredzaamheid activeert. Toen ik in een krant een artikel over de doelstellingen van Ilse Schoormans las, dacht ik meteen die heeft een optimale deskundigheid en inzicht voor de behoefte van senioren. Ik heb haar hierover meteen een complimenteuze brief geschreven, waarop ik reactie heb ontvangen waaronder een verzoek om deel te nemen in de Raad van Ervaring. Naarmate de Thuisleefgids organisatie degelijke vormen begint aan te nemen, word ik enthousiaster in mijn deelname hieraan!”

“Ik ben Bert Dillen, (1947) en alleenstaand. Ik zit in de Raad van Ervaring omdat ik denk dat dit in de toekomst van belang kan zijn voor ouderen. Ik voel mezelf helemaal niet oud. Ik doe nog van alles, zoals mijn hobby vliegvissen. Bijna elke dag ga ik er met de fiets op uit langs de Dommel of Tongelreep om forellen te vangen op het Witven in Veldhoven. Verder doe ik van allerlei klusjes bij de Blinkert en ga ik biljarten op maandagavond.”