Utrecht, 6 april 2020 – Frans van Belle is toegetreden als investeerder in Thuisleefgids.nl. De innovatieve zorg scale-up heeft in de investeerder een strategische partner gevonden waarmee de traditionele zorg- en hulpmiddelenmarkt flink moet worden opgeschud.

Tijd voor een nieuwe zorgmarkt

Thuisleefgids is het digitale platform voor langer zelfstandig thuis wonen. Mensen met een zorgvraag, mantelzorgers en zorgprofessionals krijgen op het platform advies en men kan eenvoudig zorg hulpmiddelen, producten en diensten vinden, vergelijken en verkrijgen. ​Daarnaast heeft het bedrijf verschillende digitale adviesinstrumenten ontwikkeld voor onder andere zorgorganisaties en gemeenten. De zorgmarkt is op sommige vlakken nog aanbodgericht en traditioneel ingericht en er zijn veel grote en traditionele spelers actief. Daar wil Thuisleefgids verandering in brengen.

Om de groei van het platform te versnellen en zo meer consumenten en zorgprofessionals wegwijs te maken in alle hulpmiddelen en zorgtechnologie zal het team met het aantrekken van de investeerder flink gaan groeien. Daarnaast zal de samenwerking met een aantal externe partijen worden geïntensifieerd.

Frans van Belle over de participatie:
“Deze deelneming past uitstekend in het portfolio van mijn reeds gedane investeringen in de zorg en ook in het verlengde van de andere investeringen op het gebied van E-learning en data-analyse”.

Versnelde marketing- en propositieontwikkeling

De huidige marktontwikkelingen gaan razendsnel en met de komst van het coronavirus is daar een extra dimensie bij gekomen. Het platform dat bijdraagt aan het digitaliseren van traditionele zorgprocessen lijkt nu zijn toegevoegde waarde echt te kunnen gaan tonen. Om hier adequaat op in te kunnen spelen wordt per direct extra marketingkracht ingezet om nieuwe proposities als MVP’s te ontwikkelen en in de markt te zetten. Een mooi voorbeeld hiervan is de Corona Thuisleefwijzer, een speciale noodversie van het digitale adviesinstrument voor ouderen en kwetsbare burgers. De software kan nu zo worden ingezet dat gemeenten en zorgorganisaties een compleet adviesplatform kunnen aanbieden aan hun burgers of zorgvragers tijdens de coronacrisis. Launching customer Gemeente Den Haag bijt de spits af en gaat als eerste live met dit spoed initiatief van de zorg scale up.

Frans van Belle:
“Ik vind het fantastisch om te zien dat juist in dit corona tijdperk het Thuisleefgids-platform tractie krijgt vanuit grote gemeenten in Nederland zoals de Gemeente Den Haag”.

De ‘Corona Thuisleefwijzer‘ van Gemeente Den Haag.

Oprichtster Thuisleefgids; Ilse Schoormans is van origine zelf verpleegkundige en tevens Toegepast Gerontoloog. Zij vindt het lastig om te zien dat haar oud collega’s zo enorm onder druk staan momenteel en wil hen helpen waar mogelijk.

Ilse Schoormans:
“We zijn erg enthousiast dat we de strategische investeerder hebben gevonden om onze software oplossingen verder te ontwikkelen. Hiermee kunnen we mensen echt helpen om overzicht te krijgen in het oerwoud van zorghulpmiddelen en beschikbare thuistechnologie zodat zij zelf goede keuzes kunnen maken. Ook het ontlasten van zorgprofessionals in hun zoek- en regelwerk heeft onze focus. Dit Corona tijdperk onderstreept het belang van digitaliseren en we zijn blij dat wij consumenten en organisaties kunnen ontzorgen tijdens deze crisis.”

Over Thuisleefgids

Bij Thuisleefgids bieden wij mensen met een zorgvraag, mantelzorgers en zorgprofessionals een optimaal en onbezorgd leven. ​Door het bevorderen van kennis, zelfmanagement en persoonsgerichte zorg. We gidsen mensen door het oerwoud van de zorg en optimaliseren de zorgketen. ​Op ons digitale platform krijgt men persoonsgericht advies en een compleet overzicht van de beste zorg hulpmiddelen en zorgtechnologie.