Thuisleefgids is hét onafhankelijke platform met zorghulpmiddelen om langer zelfstandig thuis te wonen! Je kunt eenvoudig hulpmiddelen, producten en diensten vinden, vergelijken en verkrijgen aansluitend bij jouw zorgvraag. Geen lange zoektocht meer want wij hebben de beste oplossingen in de zorgmarkt al verzameld en deze overzichtelijk gebundeld. Ook kun je direct ervaringen van gebruikers en professionals zien, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Zelf de keuze maken!

Steeds minder producten, diensten en hulpmiddelen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen worden vergoed vanuit de overheid. De voorzieningen vanuit de gemeente (Wmo) of de zorgverzekeraars (Zvw) worden de komende jaren afgebouwd, waardoor er steeds meer online gezocht wordt naar zorghulpmiddelen, producten en diensten die bijdragen aan langer zelfstandig thuis wonen. 

Waar is het overzicht?

Nu we voor veel van deze producten en diensten weer grotendeels zelf (moeten) gaan betalen willen we ook zelf de keuze maken voor het product, de prijs en de leverancier die bij onze vraag past. Het blijkt voor veel mensen moeilijk om een goed overzicht te krijgen over alle mogelijke producten en diensten die op de markt beschikbaar zijn. Zelfs professionals geven aan dit vakgebied niet meer te kunnen overzien. Hoe kun je dan als consument door de bomen het bos nog zien en met een goed gevoel een product of dienst aanschaffen of aanvragen?

Thuisleefgids helpt je hierbij! Zodat je altijd het beste product vindt, voor de beste prijs en met de beste service!

Thuisleefgids.nl: een onafhankelijk platform

De bedenker van Thuisleefgids, Ilse Schoormans, zag als verpleegkundige en vergrijzingsdeskundige in de markt een behoefte aan een online platform om zowel consument als professional te helpen om vanuit de zorgvraag van de gebruiker de juiste producten en diensten te kunnen vinden, vergelijken en bestellen.

Bij Thuisleefgids willen we mensen helpen om weer overzicht te krijgen zodat zij zelf goede keuzes kunnen maken. Dat het platform hiervoor vanuit onafhankelijkheid moest worden opgezet was direct duidelijk. Alleen zo kunnen gebruikers via Thuisleefgids hun keuze maken voor het product of de dienst die echt bij hen past. Namelijk op basis van onafhankelijke productinformatie, ervaringen van andere gebruikers en de meningen van professionals en experts. Vervolgens kunnen ze met een eenvoudige klik het product of de dienst rechtstreeks bestellen bij de leverancier.

Juist omdat we geen belang hebben bij specifieke producten en diensten kunnen we gebruikers van Thuisleefgids de mogelijkheid bieden om producten en leveranciers met elkaar te vergelijken op prijs, kwaliteit en service. Zo kun je met een goed gevoel een keuze maken en vervolgens bestellen op Thuisleefgids waardoor het product of de dienst ook op een professionele wijze uitgeleverd wordt, eventueel zelfs met installatie aan huis en een uitstekende service. Je kunt hierover vervolgens je mening weer delen op Thuisleefgids. Zo ontstaat er een transparant en onafhankelijk overzicht waarmee anderen dan weer geholpen kunnen worden. En daar doen we het voor!

Wat zeggen experts over Thuisleefgids?

Arjan in ’t Veld

Oprichter Bureauvijftig

“In een tijd waarin de oudere consument steeds vaker zelf moet betalen voor hulpmiddelen, is het heel goed dat er een Thuisleefgids is om hen het kaf van het koren te laten scheiden”.

Lea Bouwmeester

Directeur Nederlandse Diabetes Federatie

“Mensen moeten het leven kunnen leiden dat bij hen past. Soms hebben ze daarbij zorg of een hulpmiddel nodig. Thuisleefgids is het platform dat er voor zorgt dat je het hulpmiddel kunt vinden wat bij jou past.”

Tom Xhofleer

Oprichter ICT&Health

“Met een exponentiële groei aan steeds meer nieuwe zorgoplossingen is het voor de consument onontbeerlijk dat er een platform is dat een helder overzicht biedt aan relevante oplossingen en organisaties.”