Keuken met fijne werkruimte

De keuken wordt toch vaak wel gezien als een gezellige familieplek in het huis. Er kan lekker worden gekookt en er is tijd voor even samen zijn. Een goede maaltijd draagt bij aan de gezondheid en voeding bereiden is dan ook een belangrijke activiteit. Het is wel belangrijk dat dit op een vellige manier gebeurt ook wanneer er sprake is van een beperking of handicap. Voor veel mensen is het belangrijk om ondanks een beperking toch zelf te blijven koken en eten.

Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer praktische hulpmiddelen om het bereiden van voeding en het zelfstandig eten te blijven ondersteunen. Denk bijvoorbeeld eens aan allerlei openers om potjes te openen wanneer de kracht in de handen afneemt of als er sprake is van trillen of juist beperking van 1 arm.

Hulpjes voor in de keuken

Er zijn daarnaast ook steeds meer slimme oplossingen die voorkomen dat het mis kan gaan in de keuken. Denk eens aan slimme fornuisknoppen die voorkomen dat je eten aanbrand of dat er gas blijft weglopen. Er zijn tegenwoordige innovatieve sensoren die zich aanpassen aan het kookgedrag en ingrijpen wanneer er gevaarlijke situaties ontstaan door het meten en registreren van hitte. Of het gas automatisch afsluiten. Ook koolmonoxide melders en brandmelders in de keuken en de rest van het huis zijn heel belangrijk voor de veiligheid. Of een speciale kookplaat. En wist je dat er speciale blusmiddelen zijn voor in de keuken waarmee je snel kunt ingrijpen mocht het toch mis gaan?

Hulpmiddelen voor in de keuken

Onderstaande categorieën bevatten hulpmiddelen waarmee je je keuken van alle gemakken kunt voorzien.

Zoek op ruimtes in huis

Per ruimte in huis hebben wij een selectie van mooie en handige producten en diensten voor die specifieke ruimte gemaakt.
Deze worden handig samengevat en we voorzien je daarnaast direct van tips en trucs om makkelijker zelfstandig thuis te blijven wonen.