Advies over de kalenderklok

Klokken met dagaanduiding zorgen er voor dat je op elk moment van de dag de tijd, dag en datum weet. Het is in feite een grote wandklok. Hierdoor is het eenvoudiger een tijdsperiode in te delen en een agenda te voeren. De speciale kalenderklok wordt veelal gebruikt door ouderen die informatie graag overzichtelijk gepresenteerd zien.

Op deze pagina:

  • Waarom een kalenderklok
  • Zo werkt een kalenderklok
  • De voordelen op een rij

Wanneer een kalenderklok uitkomst biedt

Speciaal voor ouderen: Deze speciale kalenderklok worden veelal gebruikt door ouderen die informatie graag overzichtelijk gepresenteerd zien en een wijzerplaat als de ideale klok zien.

Makkelijk bij slechtziendheid: Wanneer er sprake is van oogproblemen of slechtziendheid is een kalenderklok een juiste keuze. Ze zijn namelijk goed af te lezen door de grote weergave en bieden vaak een sterk contrast. Je kunt zelfs kiezen of je liever zwarte cijfers wil met een witte achtergrond of juiste een zwarte achtergrond met witte cijfers.

Keuze uit verschillende soorten: Een Kalenderklok of dementieklok is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Er is bijvoorbeeld een digitale kalenderklok maar er zijn ook varianten met een analoge weergave of volautomatische kalender klok beschikbaar.

Perfect voor vergeetachtige mensen: Deze klokken kent men ook wel als dementieklok, alzheimerklok of seniorenklok omdat ze helpen bij vergeetachtigheid als gevolg van dementie. Bekijk alle kalenderklokken

Radiografische kalenderklok TF2000 Wit| Timeline Maxx - Stelcomfort

Radiografische kalenderklok TF2000

Zo werkt een kalenderklok

Een kalenderklok geeft je de exacte tijd op de dag aan maar daarnaast geven deze speciale klokken ook nog de dag en datum en soms het dagdeel weer. Kalenderklokken zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Het is dus handig om de klok te kiezen die past bij wat je nodig hebt. Er is bijvoorbeeld een digitale kalenderklok maar ook varianten met een analoge weergave zijn beschikbaar. Voor mensen met dementie zijn er dementieklokken beschikbaar die extra duidelijkheid en houvast bieden.

Makkelijk leesbaar

De grote wandklok heeft een groot lettertype, een duidelijk contract, zijn groot van formaat, vaak met een verlichte achtergrond en de dag, tijd en datum en soms het dagdeel zijn duidelijk af te lezen.

De voordelen van een kalenderklok

  • Deze klokken kent men ook wel als dementieklok, alzheimerklok of seniorenklok
  • De klok biedt structuur en voorkomt daarmee onrust
  • Handig voor vergeetachtige mensen
  • Kies je gewenste kleur voor contrast voor mensen die slechtziend zijn.

Lees ook ons artikel over kalenderklokken.