Kalenderklokken zijn zeer praktisch en veelzijdige hulpmiddelen. Maar welke klok is nou het beste voor jou? In deze blog gaan we kort in op de vraag: Waar moet ik op letten bij het kopen van een kalenderklok?

1.Leesbaarheid 

Vanzelfsprekend is een kalenderklok met grote letters en cijfers de beste optie. De Digitale Dementieklok of de DayClox Kalenderklok zijn erg geschikt voor slechtzienden vanwege het simpele ontwerp met grote dag en tijdsaanduiding. Daarnaast is de ComfortClox Kalenderklok ook een erg fijne kalenderklok voor slechtzienden maar ook voor mensen met dementie omdat je zelf kan bepalen welke informatie je op het scherm wilt laten zien. Zo kun je de kalenderklok voor verschillende stadia van dementie naar wens inrichten. Daarnaast kun je de kleur van de letters en cijfers aanpassen van wit naar geel. Dit is handig omdat geel op een zwarte achtergrond nog beter leesbaar is. Daarnaast is het prettig dat de Comfortclox een instelbare nacht dimmer heeft. Zo kun je afhankelijk van het licht bepalen hoe fel de klok moet zijn. 

2. Functies

Kalenderklokken bieden naast tijd, datum en jaar weergave in sommige gevallen nog veel meer functies. Zo biedt de Fysic FKW-248 Jumbo Kalenderklok met Weerstation de mogelijkheid om af te lezen wat de temperatuur zowel binnen- als buitenshuis is. De Kalenderklok met Temperatuurweergave geeft de temperatuur alleen binnen weer. Echter heeft deze ook nog de functie om twee alarmtijden in te stellen, handig voor als je bijvoorbeeld op vaste momenten je medicatie in moet nemen. De Clockaid All Digitale Agenda Klok heeft de meeste functionaliteiten in zijn categorie. Zo herinnert deze agenda klok je aan geplande afspraken en activiteiten. Je kunt deze momenten gemakkelijk via de Clockaid zelf inplannen in de agenda of door een mantelzorger op afstand. Daarnaast kun je de indeling van het scherm van de Clockaid helemaal naar wens inrichten, dit is dan ook 1 van de mooiste kalenderklokken in ons assortiment.

Dan hebben we nog de DayClock 10″+, dit is een ideale klok als je het nuttige wilt combineren met het aangename gezien deze klok naast de klokfuncties ook de mogelijkheid biedt om berichten, foto’s en agenda afspraken te laten zien. En nog fijner is dat de kalenderklok op aangegeven momenten een boodschap kan uitspreken. Prettig voor de gebruiker en handig voor de mantelzorger/familie. 

3. Uiterlijk 

Een kalenderklok kun je in verschillende kleuren kopen, denk aan zwart, wit, beige en zelfs in bamboo. Nu heeft het merendeel van de kalender klokken een vrij rustig en simpel design, dit omdat het ook niet teveel moet afleiden van het functionele. Maar er zijn natuurlijk ook gebruikers die de voorkeur hebben voor een wat unieker uiterlijk, zo heeft de Clockaid Core Digitale Kalenderklok een modern en elegant ontwerp. Toch liever een klassiek model? De Seniorenklok met Nostalgisch Design heeft zoals de titel al aangeeft een nostalgisch uiterlijk met een analoge wijzerplaat. Wil je juist een kalenderklok met een simpel ontwerp, bekijk dan de Alzheimerklok.

4. Dagaanduiding

Er bestaan 3 type kalenderklokken; Analoge kalenderklok, digitale kalenderklok en de radiografische kalenderklok. Wat de verschillen zijn, en waarom het ene type nou beter of fijner is dan de ander lees je in ons andere blog ‘’Welke type kalenderklokken zijn er?’’

Voor meer informatie, zie onze pagina’s over kalenderklokken en digitale klokken.