‘Mijn opa is erg vergeetachtig. Hij snapt niet waarom er nu ineens geen mensen meer op bezoek komen’.

Onze stagiaires Yannick en Vincent (3e en 4e jaars Gezondheidzorgtechnologie) vragen aan hun omgeving hoe zij nu omgaan met Corona en de vraag naar zorg op afstand. Deze week heeft Vincent zijn vriend Thomas gesproken, uiteraard door met elkaar te beeldbellen!

Waar lopen jullie tegen aan nu je niet meer op bezoek kan komen?

‘Mijn opa is erg vergeetachtig. Hij snapt niet waarom er nu ineens geen mensen meer op bezoek komen’. Wanneer er spullen uitgewisseld moeten worden aan mijn opa, doen verplegers dat aan de deur. Voor veel problemen is er nog geen oplossing bedacht, een voorbeeld hiervan is het beeldbellen. Het is nooit ter sprake gekomen omdat dat nooit nodig is geweest in deze verzorgingsboerderij’.

Welke acties heb je zelf al ondernomen?

‘De acties die ik en mijn familie hebben ondernomen zijn de was ophalen bij de verpleegsters, proberen te bellen en natuurlijk het videobellen. Echter gaat dit heel moeizaam en is de communicatie tussen de verpleegsters, mijn opa en de familie niet heel top’.

Hoe zou je op dit moment geholpen willen worden?

‘Ik denk dat wij op dit moment geholpen kunnen worden door zo veel mogelijk opa online te kunnen zien op vaste tijdstippen, dit zodat het ook geen verwarring brengt bij opa. Tegenwoordig kan je zo makkelijk met elkaar in contact komen bij voorbeeld via Face-time, alleen merk ik nu dat dat niet altijd zo is door slechte communicatie’.