De zorg innoveren is een van de kernelementen van de visie van Thuisleefgids.nl. Wij dragen er graag aan bij om men steeds langer zelfstandig thuis te laten wonen, de zelfredzaamheid steeds te vergroten en de kwaliteit van het leven te verbeteren. De juiste zorginnovaties zorgen bovendien dat iemand zo vrijuit mogelijk kan leven en van beperkingen mogelijkheden kan maken. Daarom benoemen wij van Thuisleefgids.nl elke week een nieuw innovatief zorgproduct tot Innovatie van de Week om zo nieuwe producten in de zorg onder de aandacht te brengen. Deze week is het Qwiek.Snooze Muziekkussen de innovatie van de week.

Qwiek.Snooze Muziekkussen

De Qwiek.snooze is het muziekkussen dat de verbinding maakt tussen muziek en slaap en daarmee ondersteuning biedt bij slaapproblemen. Wanneer je in bed gaat liggen, word je meegenomen in een persoonlijke muziekbeleving. Deze muziekbeleving wordt zo samengesteld dat je op een ontspannen manier in slaap valt en de kwaliteit van slaap verbetert.

De Qwiek.snooze kan door zorgverleners tweeledig worden ingezet. Enerzijds is het een hulpmiddel voor therapeutische interventies, bijvoorbeeld voor de door Vilans erkende Muziekkusseninterventie. Anderzijds kan de Qwiek.snooze ingezet worden als welzijnsproduct dat cliënten helpt om ontspannen in slaap te vallen of tot rust te komen op bed.

De Qwiek.snooze wordt onder het eigen hoofdkussen geplaatst, hierdoor kan hij in ieder bed worden ingezet. Met enkel drie knoppen en kant-en- klare of gepersonaliseerde muziekmodules is de Qwiek.snooze eenvoudig in het gebruik. De muziekmodules voor de Qwiek.snooze komen in diverse muziek categorieën en zijn eenvoudig te plaatsen en te verwisselen.
In samenwerking met een muziektherapeut of andere professional is het uiteraard ook mogelijk om een gepersonaliseerde muziekmodule te maken voor de Qwiek.snooze.

Meer informatie