De zorg innoveren is een van de kernelementen van de visie van Thuisleefgids.nl. Wij dragen er graag aan bij om men steeds langer zelfstandig thuis te laten wonen, de zelfredzaamheid steeds te vergroten en de kwaliteit van het leven te verbeteren. De juiste zorginnovaties zorgen bovendien dat iemand zo vrijuit mogelijk kan leven en van beperkingen mogelijkheden kan maken. Daarom benoemen wij van Thuisleefgids.nl elke week een nieuw innovatief zorgproduct tot Innovatie van de Week om zo nieuwe producten in de zorg onder de aandacht te brengen. Deze week is de Wolk Heupairbag de innovatie van de week.

Wolk Heupairbag

De Wolk Heupairbag is een ideale, draagbare valmat die je echt beschermt mocht je vallen. Met deze airbag beweeg je vrij en zeker want je heupen zijn écht beschermd. En niemand die iets ziet, want je draagt de Wolk Heupairbag comfortabel en onzichtbaar onder je kleding. De Wolk Heupairbag is daardoor een zeer handige, effectieve en discrete innovatie om het gevoel van veiligheid en zelfredzaamheid te vergroten.

Helaas komt het vaak voor dat ouderen vallen. Het is een probleem dat steeds groter wordt, met name omdat mensen ook steeds langer thuis blijven wonen. Daarom is deze heupairbag ontwikkeld. Wanneer je ouder wordt, worden je gewrichten minder soepel. Vaak worden de ogen ook aangetast waardoor men slechter gaat zien. Ook het evenwicht gaat achteruit waardoor een val onverwachts kan optreden. Ook zijn de gevolgen van een val vaak heftiger of zwaarder wanneer we ouder zijn. Hierdoor lopen ouderen steeds vaker een gebroken heup of zelfs hersenletsel op. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede hulpmiddelen om dit te voorkomen, zoals deze heupairbag.

Wolk Heupairbag