De zorg innoveren is een van de kernelementen van de visie van Thuisleefgids.nl. Wij dragen er graag aan bij om men steeds langer zelfstandig thuis te laten wonen, de zelfredzaamheid steeds te vergroten en de kwaliteit van het leven te verbeteren. De juiste zorginnovaties zorgen bovendien dat iemand zo vrijuit mogelijk kan leven en van beperkingen mogelijkheden kan maken. Daarom benoemen wij van Thuisleefgids.nl elke week een nieuw innovatief zorgproduct tot Innovatie van de Week om zo nieuwe producten in de zorg onder de aandacht te brengen. Deze week is de Tessa Sociale Robot de innovatie van de week.

Tessa Sociale Robot

Tessa is een klein sociaal robotje en ondersteunt bij de structuur van de dag. Ze geeft gesproken suggesties en herinneringen voor activiteiten en dagelijkse routines. Deze momenten heten tipmomenten en kan je eenvoudig op afstand via een webapp instellen. Bovendien kun je praten tegen de Tessa en leert ze zo ook jouw stem herkennen.

FUNCTIONALITEITEN TESSA:
  • Spraak: Tessa spreekt met een zeer vriendelijke stem alle berichten uit.
  • Spraakherkenning: Tessa herkent spraak en leert de stem van de bewoner herkennen.
  • Muziek: Tessa kan persoonlijke muziek afspelen op vooraf ingeplande tijden.

Meer informatie

RobotZorg gelooft in de inzet van technologie in de zorg en brengt innovatie daarbij tot leven. Zij zet zich in voor E-health, digitalisering en robots, zodat deze kunnen bijdragen aan zelfredzaamheid en processen efficiënter laten plaatsvinden.

Zie de website van RobotZorg voor meer informatie.