Snel aan de slag!

  1. Log in of registreer je binnen in één minuut op Thuisleefgids!
  2. Bestel gratis hulpmiddelen uit ons uitleen aanbod.
  3. Upload een verwijsbrief of machtiging van je huisarts.
  4. Regel al je zaken gemakkelijk en snel online!

Uitleenperiode

De uitleenperiode voor de kortdurende uitleen van hulpmiddelen is maximaal 13 weken. Wanneer je langer een hulpmiddel nodig hebt kan dit via de langdurende uitleen, dit is maximaal 26 weken. In sommige gevallen is er sprake van onbeperkte duur. Dit is alleen het geval wanneer de gebruiker volgens de zorgverzekeraar recht heeft op het hulpmiddel voor onbepaalde tijd.

Leenproduct laten ophalen

Als de uitleenperiode is verstreken, dan kan je jouw leenproduct gemakkelijk en gratis thuis laten ophalen. Dien op deze pagina een ophaalverzoek in en wij zullen hier zo spoedig mogelijk mee aan de slag gaan.

Heb je een product geleend van Medicura? Neem dan telefonisch contact met hen op om een afspraak in te plannen: 088-0071100.

Indicatie of machtiging

Voor het lenen van een product dient wel een reden te zijn en dus een zogeheten indicatie gesteld te worden. Dit kan veelal worden gedaan door een medewerker van de leverancier van de uitleen hulpmiddelen die direct contact met je opneemt. Voor sommige producten dient dit te worden gedaan door een (transfer)verpleegkundige, (huis)arts of specialist. Dit betreft een zogeheten machtiging.

Leenproduct kopen?

Is de uitleenperiode verstreken en wil jij graag dit product houden? Meestal kun je het product overnemen met 20% korting. Als je het product wilt kopen, neem dan contact met ons op, dan zullen wij dit zo spoedig mogelijk voor je regelen.

Vragen?

Heb je vragen? Misschien heeft een ander deze vragen al gesteld, dan kun je ze vinden op deze pagina. Of neem contact met ons op via dezelfde pagina.

Welk hulpmiddel wil je graag lenen?