Veiligheid

Er zijn steeds meer veiligheidsproducten zoals (automatische) alarmeringssystemen maar ook speciale producten om mensen mee te lokaliseren met GPS. Denk ook eens aan automatische sloten of sleuteloplossingen en camerasystemen.

We wonen langer thuis ook wanneer we ouder worden of te maken hebben met een aandoening of blessure. Het is dan heel fijn om je prettig en vooral ook veilig te voelen in je woning. |n sommige gevallen lukt het je niet meer om zelf de deur open te maken en daarom zijn er steeds meer eHealth oplossingen op het gebied van veiligheid zoals een automatisch slot of een digitale deurspion. Ook kun je via een camera gekoppeld aan je smartphone zien wie er voor de deur staat en deze op afstand openen met een domotica toepassing. Op het gebied van veiligheid zijn er ook systemen waarmee je kunt alarmeren of dwalen (via GPS) kunt detecteren.

Innovaties – Veiligheid

Connect Go GPS Horloge

Het Connect Go GPS Horloge van One2track is een ideaal waterdicht alarmhorloge. Het horloge kan tevens gebruikt worden als telefoon en kan bellen en gebeld worden. De Connect Go is zeer robuust en bovendien IP67 waterdicht. Daardoor is het horloge bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld actief buitenzijn waarbij zelfs aanraking met water geen probleem is. Via de app installeert de gebruiker tot 10 telefooncontacten in het horloge. Vervolgens kan de drager via de touchscreen kiezen wie het wil bellen of gesproken berichten versturen. Het horloge heeft ook een stappenteller.

bekijken

ESSENCE Deluxe

De ESSENCE DELUXE, het kleinste waterdichte noodoproep horloge. Tevens het eerste horloge dat speciaal ontwikkeld is om ook dragers met smallere polsen het hoogste draagcomfort te bieden. De horlogebanden van de ESSENCE DELUXE zijn gemaakt van echt kalfsleer en zijn bovendien verwisselbaar voor andere horlogebanden. De IP67 waterbestendigheid garandeert veilig gebruik zowel onder de douche als in bad. Daarnaast hebben de ESSENCE DELUXE horloges het sterkste audio systeem in hun categorie, waardoor ze ook hoorbaar zijn voor mensen met een beperkt gehoor.

bekijken

Telelock elektronisch slot

Telelock elektronische sloten kun je gebruiken wanneer je zorg ontvangt van een zorgorganisatie die werkt met Telelock. Er zijn sloten voor alle soorten sloten in Nederland. Er kan zonder breek en hak werk een elektronisch slot op de deur gemonteerd worden. Er is een variant voor insteeksloten en meerpuntssluitingen maar ook voor deuren met een oplegslot en een variant voor schakeling bij elektrische draai- en schuifdeuren.

bekijken

De Zorgriem

De Zorgriem is een klein apparaatje dat een persoon bij zich heeft. Het is voorzien van een GPS zender die getraceerd en gelokaliseerd kan worden. Met jouw gebruikersnaam en wachtwoord kan je met je eigen computer, notebook, telefoon en/of alarmcentrale wanneer je wilt de persoon terugvinden.

Het wordt veel gebruikt door mantelzorgers en zorgverleners in situaties met dwaalcliënten zoals Alzheimer en overige vormen van dementie. Daarnaast kan je denken aan kinderen, senioren en beveiligingssituaties.

Je weet direct waar de persoon zich bevindt zodat de doorlooptijd van hulpopvolging zoveel mogelijk wordt bekort in het geval van een calamiteit.

meer informatie

Ring Video Deurbel Pro

Met Ring Video Deurbel kan je je woning bewaken, direct vanaf jouw smartphone, tablet of PC. Dankzij directe meldingen, HD-video en de mogelijkheid tot twee-weg communicatie, kan je bezoekers zien, horen en met ze spreken, waar je ook bent.

Met de Ring deurbelvideo Pro bewaak je de voordeur met een haarscherpe hoog-resolutie (1080p) camera. Je hoort en ziet de bezoekers en kunt met ze spreken. Doordat je direct een melding op de smartphone, tablet of PC krijgt, kan je de bezoekers rechtstreeks aanspreken. Ongewenste gasten stuur je weg of je laat de deur voor ze gesloten. Als je minder mobiel bent hoef je niet onnodig naar de voordeur te lopen.

Meer informatie

Monty Alarmzender

Monty is het alarmeringssysteem van de toekomst dat nu al beschikbaar is. Het combineert bewezen technologie met innovatieve GPS- en WIFI-technieken. Hierdoor ben je met Monty altijd in goed gezelschap. Binnen én buitenshuis en dat in heel Europa! Monty werkt net zo simpel als het plegen van een telefoontje en geeft de gebruiker én mantelzorgers de zekerheid van direct contact en hulpverlening.

Monty is in Nederland ontwikkeld en uniek in zijn soort. Zo kan je Monty koppelen aan diverse andere alarmapparaten, zoals een rookmelder of polsalarm. En dankzij gevalideerde technologie slaat Monty ook automatisch alarm als de gebruiker valt of langere tijd niet beweegt.

Meer informatie

 

 
 

GoOV ReisApp

De GoOV App is een slimme reisapp die jouw reis met het openbaar vervoer ondersteunt. De app helpt je veilig en zelfstandig en daardoor met meer zelfvertrouwen te reizen.

GoOV helpt je van deur tot deur met looproutes, haltes en stations en geeft daarna actuele OV-informatie. Zo weet je precies waar je moet in- of uitstappen, hoe laat de bus of trein komt en waar, wanneer en hoe je moet overstappen. Ook kun je vanuit de app bellen met een hulplijn als je niet meer wat je moet doen. Vervolgens zal je via de hulplijn persoonlijk op weg geholpen worden.

Meer informatie

Wolk Heupairbag

De Wolk Heupairbag is de heupairbag die je echt beschermt mocht je vallen. Met deze airbag beweeg je vrij en zeker want je heupen zijn écht beschermd. En niemand die iets ziet, want je draagt Wolk heupairbag comfortabel en onzichtbaar onder je kleding.

Helaas komt het vaak voor dat ouderen vallen. Het is hierdoor een probleem dat steeds groter wordt. Met name omdat mensen ook steeds langer thuis blijven wonen. Wanneer je ouder wordt worden je gewrichten minder soepel. Vaak worden de ogen ook aangetast waardoor men slechter gaat zien. Ook het evenwicht gaat achteruit waardoor een val onverwachts kan optreden. Ook zijn de gevolgen van een val vaak heftiger of zwaarder wanneer we ouder zijn. Hierdoor lopen ouderen steeds vaker een gebroken heup of zelfs hersenletsel op. Gelukkig zijn er tegenwoordig goede hulpmiddelen om dit te voorkomen, zoals deze heupairbag.

Meer informatie

Bekijk ook de andere thema’s binnen E-health

Per thema zijn er verschillende innovatieve producten te onderscheiden. Kies een van de onderstaande thema’s om verder te gaan.