eHealth oplossingen in ontwikkeling

Hieronder vallen allerlei producten en diensten die nog niet direct op de markt verkrijgbaar zijn, die momenteel getest worden of in ontwikkeling zijn. Dit betreft allerlei producten en diensten die bijdragen aan langer zelfstandig thuis wonen. Er worden momenteel wereldwijd enorm veel nieuwe producten en diensten ontwikkeld. Je kunt hierbij denken aan allerlei zelfmeet oplossingen en applicaties, apps, producten die je op je lichaam kunt dragen maar ook die direct in de woning toegepast kunnen worden. Voordat deze op de markt komen worden deze eerst goed onderzocht en getest. Soms moeten producten aan normeringen, keurmerken of richtlijnen voldoen voordat ze op de markt verkocht of aangeboden mogen worden. Hier inspireren we je samen met onze partners ICT&Health en MyShopEye met de nieuwste producten en oplossingen. Zodra ze op de markt komen hoor je het direct van ons!

En we vinden het ook leuk om te horen wat jij van deze producten vindt, dus laat het ons vooral weten via Facebook.

Innovaties – eHealth ontwikkelingen

Muziekkussen bij Dementie

Het muziekkussen is de oplossing voor nachtelijke onrust voor oudere mensen met dementie. Muziektherapeute Annemieke Raven – de Vries ontwikkelde de interventie om de nachtelijke onrust bij dementerende ouderen op verpleegafdelingen te verminderen. Het muziekkussen speelt vooral in op de emotionele factoren. 

De Qwiek.snooze is het muziekkussen dat de verbinding maakt tussen muziek en slaap en daarmee ondersteuning biedt bij slaapproblemen. Wanneer je in bed gaat liggen, word je meegenomen in een persoonlijke muziekbeleving. Deze muziekbeleving wordt zo samengesteld dat je op een ontspannen manier in slaap valt en de kwaliteit van slaap verbetert.

De Qwiek.snooze kan door zorgverleners tweeledig worden ingezet. Enerzijds is het een hulpmiddel voor therapeutische interventies, bijvoorbeeld voor de door Vilans erkende Muziekkusseninterventie. Anderzijds kan de Qwiek.snooze ingezet worden als welzijnsproduct dat cliënten helpt om ontspannen in slaap te vallen of tot rust te komen op bed.

meer informatie

cContact Videoconsult FocusCura

Je kunt steeds makkelijker vanuit je huiskamer beeld- of videobellen met een arts of zorgprofessional of met vrienden of familie. Dit scheelt veel tijd qua reizen en geeft je meer eigen regie over je dag. Voor sommige gesprekken met een arts of regelmatige controles bij een chronische ziekte is het prettig wanneer je niet altijd naar het ziekenhuis hoeft maar gewoon even kort kunt overleggen met je arts. Bijvoorbeeld bij een wond, of wanneer je de waarden van je diabetes of bloeddruk wil doorspreken. Via een eenvoudige Beeldbel app kun je via een veilige verbinding contact maken met je arts.

Meer informatie

LAQA – De Slimme Drinkbeker

De inname van vloeistoffen is een zeer belangrijk onderdeel van de dagelijkse voeding. Ondanks dat het belang van voldoende en regelmatig drinken zeer bekend is, vergeten veel mensen dit door de dag heen genoeg te doen. De uitdroging die daaruit volgt kan verscheidene ziekten en symptomen veroorzaken, versterken of kenbaar maken, zeker naarmate een persoon ouder wordt.
 
LAQA is de ontwikkelaar en maker van Smart Drinking Devices, welke zij voor 100% ontwerpen, ontwikkelen en maken in Duitsland. Dankzij de unieke benadering van de technologie kunnen zij tegelijkertijd de gezondheid en het welzijn verbeteren van LAQA gebruikers, terwijl ook de zorg voor hulpverleners verlicht wordt en er uitgebreide data geleverd wordt voor complexe onderzoeken.
De gepatenteerde drinkbeker is een kleine, lichte en robuuste beker gemaakt van hoogwaardig, gecertificeerd en voedselbestendig synthetisch materiaal. De gebruiker kan zijn dagelijkse gebruiks- en comfortfuncties uitbreiden door verschillende accessoires to te voegen, zoals handgrepen, deksels of tuiten.
 
 

Bekijk ook de andere thema’s binnen E-health

Per thema zijn er verschillende innovatieve producten te onderscheiden. Kies een van de onderstaande thema’s om verder te gaan.