eHealth oplossingen in ontwikkeling

Hieronder vallen allerlei producten en diensten die nog niet direct op de markt verkrijgbaar zijn, die momenteel getest worden of in ontwikkeling zijn. Dit betreft allerlei producten en diensten die bijdragen aan langer zelfstandig thuis wonen. Er worden momenteel wereldwijd enorm veel nieuwe producten en diensten ontwikkeld. Je kunt hierbij denken aan allerlei zelfmeet oplossingen en applicaties, apps, producten die je op je lichaam kunt dragen maar ook die direct in de woning toegepast kunnen worden. Voordat deze op de markt komen worden deze eerst goed onderzocht en getest. Soms moeten producten aan normeringen, keurmerken of richtlijnen voldoen voordat ze op de markt verkocht of aangeboden mogen worden. Hier inspireren we je samen met onze partners ICT&Health en MyShopEye met de nieuwste producten en oplossingen. Zodra ze op de markt komen hoor je het direct van ons!

En we vinden het ook leuk om te horen wat jij van deze producten vindt, dus laat het ons vooral weten via Facebook.

Innovaties – eHealth ontwikkelingen

Medapp

Er is een mooie app in ontwikkeling genaamd ‘Medapp’. Hiermee kun je makkelijk inzicht krijgen in alle medicijnen die je gebruikt en je kunt eenvoudig een herhaling van een medicijn aanvragen via de app. Je kunt de app downlodaen op je telefoon of op je tablet en deze kan vervolgens gekoppeld worden aan je apotheek.

De app voorziet in de volgende functies:

  • Je kunt zien wanneer je welk medicijn moet innemen. Er zit een wekker functie in. (wekker functie)
  • Je kunt de bijsluiters lezen van de medicijnen die je gebruikt.
  • Je kunt je medicatie voorraad bijhouden.

De app zou een uitkomst kunnen zijn voor mensen die wel eens hun medicatie vergeten of moeite hebben om ze op de juiste tijd in te nemen. De app heeft het doel om de zelfredzaamheid te verhogen op het gebied van de inname van medicijnen. Ook wanneer je wel eens wat vergeet.

Dit product wordt momenteel getest en is nog niet leverbaar.

Muziekkussen bij Dementie

Het muziekkussen is de oplossing voor nachtelijke onrust voor oudere mensen met dementie. Muziektherapeute Annemieke Raven – de Vries ontwikkelde de interventie om de nachtelijke onrust bij dementerende ouderen op verpleegafdelingen te verminderen. Het muziekkussen speelt vooral in op de emotionele factoren. Omdat ouderen tot in een laat stadium van hun ziekte muziek kunnen herkennen, krijgen ze een positief gevoel. Het geeft ze houvast, herkenning en daarmee een veilig gevoel. Het luisteren naar zachte muziek.

In het kussen zijn twee mini-luidsprekers verwerkt. De muziek is duidelijk hoorbaar voor de gebruiker, maar onhoorbaar voor de omgeving. Het muziekkussen kan via een dun snoer en adapter worden aangesloten op een stereo-installatie, Cd-speler, televisie etc. Ook kan een iPod of MP3 speler worden aangesloten.

Dit product wordt momenteel getest en is nog niet leverbaar.

Homy App, voor langer onafhankelijk thuis wonen

Een mooie app ontwikkeld door Home Care Comfort. Op een makkelijke en kostenvriendelijke manier ondersteunt deze app je in je eigen woning. Thuis heb je vaak een koffiezetapparaat, gasfornuis of een televisie die je met regelmaat gebruikt. Met de Homy app kan het energieverbruik van deze apparaten worden gemeten. Deze gegevens kunnen vervolgens geanalyseerd worden en vertaald naar je persoonlijke leefpatroon. Wanneer er veranderingen in dit patroon optreden kan de app automatisch een signaal geven naar je familie of een zorgorganisatie. Dit is een veilig gevoel en het mooie is dat er geen zichtbare sensoren in je woning aangebracht hoeven te worden. Een slimme meter of thermostaat zoals de Toon Thermostaat is alles wat je nodig hebt.

Dit product wordt momenteel getest en is nog niet leverbaar.

ffacw

Bekijk ook de andere thema’s binnen E-health

Per thema zijn er verschillende innovatieve producten te onderscheiden. Kies een van de onderstaande thema’s om verder te gaan.