Gezonde leefstijl

Je kunt zelf een grote rol spelen in een gezonde leefstijl nastreven. Door producten en diensten te gebruiken die bijdragen aan een gezond patroon op het gebied van eten, slapen en bewegen ben je in controle. Deze producten helpen je namelijk om hier inzicht in te krijgen en hierop je leefstijl te verbeteren.

Wanneer je zelf wil weten hoe het ervoor staat met je vitaliteit en gezondheid kun je tegenwoordig kiezen uit een breed scala aan oplossingen. Er zijn steeds meer zogeheten lifestyle-gadgets of apps waarmee je kunt meten hoeveel je beweegt, of je wel goed slaapt, je hartslag maar ook je voeding en vocht inname kunt bijhouden. Via je eigen telefoon of ipad kun je dan je waarden inzien en ook zelfs doorgeven aan een professional of consulent. Dit wordt mHealth genoemd. De officiële benaming hiervoor is quantimetric selftracking (RVZ, 2015).

Het aanbod van dit soort producten groeit dagelijks doordat innovatieve bedrijven zoals Apple, Google en Samsung maar ook Philips en Microsoft allerlei applicaties en tools ontwikkelen om te communiceren met door hen ontwikkelde gezondheidsplatforms. Deze worden in de markt geïntroduceerd onder labels van de bedrijven: HealthKit, GoogleFit, Sami, digital HealthSuite en HealthVault. Je kunt door het gebruik van apps informatie verzamelen en koppelen aan deze platforms om zo een beeld te krijgen van je gezondheid. In toenemende mate kunnen deze platformen ook koppelingen maken met de systemen van ziekenhuizen. De zogeheten ziekenhuisinformatiesystemen. Hierdoor kan een zorgverlener na jouw toestemming meekijken op je gegevens.

Innovaties – Gezonde leefstijl

GoLiveClip

GoLiveClip telt uw stappen, houdt u fit, slaat alarm, komt in actie als u valt en waarschuwt zelfs als uw risico op een val toeneemt! Ontdek hoe een kleine clip uw gevoel van veiligheid vergroot. Ideaal voor iedereen die alleen werkt of een gevaarlijk beroep heeft, of houdt van een wat avontuurlijkere sport. Maar ook als u slecht ter been bent, alleenstaand of op leeftijd. Met de GoLiveClip staat u er nooit alleen voor. Persoonlijke veiligheid is nu bereikbaar en betaalbaar.

bekijken

My Sensara

My Sensara is een Slim monitoring Systeem voor familie of mantelzorgers. Het is gemaakt om mensen te ondersteunen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Je kunt met dit slimme systeem de gezondheid en het welzijn van je naaste goed in de gaten houden. Zo worden mantelzorgers ondersteund. Ze krijgen namelijk actief een bericht op hun smartphone wanneer er iets niet in orde lijkt te zijn. Bijvoorbeeld wanneer hun zelfstandig wonende moeder of vader ziek is. Of bijvoorbeeld die dag niet lijkt te zijn opgestaan of niet lijkt te zijn thuis gekomen. Het zelflerende slimme systeem maakt gebruik van kleine en onopvallende sensoren in de woning. Hiermee kan voor de bewoners nog steeds een optimale privacy gegarandeerd worden. Wel is er het veilige gevoel dat er een alarm wordt afgegeven wanneer er iets verandert in het dagelijkse patroon van je naaste.

bekijken

Medapp

Er is een mooie app in ontwikkeling genaamd ‘Medapp’. Hiermee kun je makkelijk inzicht krijgen in alle medicijnen die je gebruikt en je kunt eenvoudig een herhaling van een medicijn aanvragen via de app. Je kunt de app downlodaen op je telefoon of op je tablet en deze kan vervolgens gekoppeld worden aan je apotheek.

De app voorziet in de volgende functies:

  • Je kunt zien wanneer je welk medicijn moet innemen. Er zit een wekker functie in. (wekker functie)
  • Je kunt de bijsluiters lezen van de medicijnen die je gebruikt.
  • Je kunt je medicatie voorraad bijhouden.

De app zou een uitkomst kunnen zijn voor mensen die wel eens hun medicatie vergeten of moeite hebben om ze op de juiste tijd in te nemen. De app heeft het doel om de zelfredzaamheid te verhogen op het gebied van de inname van medicijnen. Ook wanneer je wel eens wat vergeet.

Meer informatie

Beurer Voetmassage EMS

Beurer introduceert de nieuwe Voetmassage met elektrische spierstimulatie en beweegbare voetensteunen speciaal bedoeld voor het verlichten van zwelling en pijn. De 6 elektroden, in te zetten in 15 pulsgolf variaties, werken ideaal voor het verminderen van gezwollen voeten en enkels, het verminderen van vermoeide en pijnlijke benen en het verbeteren van de bloedsomloop.

Meer informatie 

Somnox Slaaprobot

1 van de 5 mensen in de wereld heeft last van slaapproblemen. Op dit moment vertrouwen veel mensen op verslavende slaapmiddelen die veel bijwerkingen hebben. Somnox is op een missie om dat te veranderen.

Wanneer je de Slaaprobot gedurende de nacht tegen je aanhoudt, zul je gekalmeerd worden door de volgende functies, en prikkel je de zintuigen om lichaam en geest te ontspannen.

Meer informatie

Bekijk ook de andere thema’s binnen E-health

Per thema zijn er verschillende innovatieve producten te onderscheiden. Kies een van de onderstaande thema’s om verder te gaan.