Gezonde leefstijl

Je kunt zelf een grote rol spelen in een gezonde leefstijl nastreven. Door producten en diensten te gebruiken die bijdragen aan een gezond patroon op het gebied van eten, slapen en bewegen ben je in controle. Deze producten helpen je namelijk om hier inzicht in te krijgen en hierop je leefstijl te verbeteren.

Wanneer je zelf wil weten hoe het ervoor staat met je vitaliteit en gezondheid kun je tegenwoordig kiezen uit een breed scala aan oplossingen. Er zijn steeds meer zogeheten lifestyle-gadgets of apps waarmee je kunt meten hoeveel je beweegt, of je wel goed slaapt, je hartslag maar ook je voeding en vocht inname kunt bijhouden. Via je eigen telefoon of ipad kun je dan je waarden inzien en ook zelfs doorgeven aan een professional of consulent. Dit wordt mHealth genoemd. De officiële benaming hiervoor is quantimetric selftracking (RVZ, 2015).

Het aanbod van dit soort producten groeit dagelijks doordat innovatieve bedrijven zoals Apple, Google en Samsung maar ook Philips en Microsoft allerlei applicaties en tools ontwikkelen om te communiceren met door hen ontwikkelde gezondheidsplatforms. Deze worden in de markt geïntroduceerd onder labels van de bedrijven: HealthKit, GoogleFit, Sami, digital HealthSuite en HealthVault. Je kunt door het gebruik van apps informatie verzamelen en koppelen aan deze platforms om zo een beeld te krijgen van je gezondheid. In toenemende mate kunnen deze platformen ook koppelingen maken met de systemen van ziekenhuizen. De zogeheten ziekenhuisinformatiesystemen. Hierdoor kan een zorgverlener na jouw toestemming meekijken op je gegevens.

Innovaties – Gezonde leefstijl

GoLiveClip

GoLiveClip telt uw stappen, houdt u fit, slaat alarm, komt in actie als u valt en waarschuwt zelfs als uw risico op een val toeneemt! Ontdek hoe een kleine clip uw gevoel van veiligheid vergroot. Ideaal voor iedereen die alleen werkt of een gevaarlijk beroep heeft, of houdt van een wat avontuurlijkere sport. Maar ook als u slecht ter been bent, alleenstaand of op leeftijd. Met de GoLiveClip staat u er nooit alleen voor. Persoonlijke veiligheid is nu bereikbaar en betaalbaar.

bekijken

Nokia bloeddrukmeter

De intelligente bloeddrukmonitor van Nokia voor iPad, iPhone en iPod Touch is zowel qua functies als qua ontwerp revolutionair. Hij vereenvoudigt het dagelijks meten en het volgen van uw bloeddruk en hartslag door de resultaten automatisch weer te geven en op te slaan. Zo kunt u uw bloeddruk gemakkelijk in de gaten houden en over het verloop van tijd evalueren. Met de nieuwe opties voor het delen van metingen is dit de ideale oplossing voor nauwkeurige bloeddrukmeting thuis. De app geeft u een onmiddellijke, gekleurde feedback op basis van de National Health Institute Standards voor een snelle en eenvoudige selectie van uw metingen.

bekijken

Wahoo Fitness TICKR fit

De sportarmband van Wahoo Fitness, de TICKR Fit, heeft de nieuwste hartslagtechnologie. Deze meet met uiterste precisie je hartslag. De Wahoo Fitness TICKR fit is van hoogwaardig materiaal gemaakt en sluit goed om de arm aan. Hierdoor is de armband comfortabel en veilig te dragen. Ook bij intensief trainen. De TICKR fit is een goed alternatief voor sporters die liever geen borstband dragen. Naast de hartslag registreert de armband ook de verbrande calorieën binnen een bepaalde periode. Ook is de waterbestendigheid van de TICKR fit getest. Blootstelling aan water voor maximaal 30 minuten tot een diepte van maximaal 1 meter is mogelijk. Of de TICKR fit goed werkt is makkelijk te controleren door middel van de LED lampjes.

bekijken

Bekijk ook de andere thema’s binnen E-health

Per thema zijn er verschillende innovatieve producten te onderscheiden. Kies een van de onderstaande thema’s om verder te gaan.