Communicatie

Producten en eHealth oplossingen om de communicatie te ondersteunen worden in toenemende mate op de markt gebracht. Dit zijn bijvoorbeeld speciale telefoons en tablets maar ook speciaal ontwikkelde beeldbel oplossingen en berichtenservices of andere vormen van technologie om contact met iemand te maken.

Er is een steeds breder aanbod van beeldbel oplossingen ofwel beeldbelapplicaties op de markt. Dit is vaak een beveiligde verbinding van tele- of videocommunicatie. Hiermee kan een zorgvrager of patiënt vanuit zijn of haar eigen huis communiceren met een zorgverlener via bijvoorbeeld een tablet of PC. Dit draagt bij een eenvoudigere vormen van communicatie en scheelt voor de zorgvrager een reis naar het ziekenhuis of de arts. Ook kun je makkelijk een wond of bijvoorbeeld ontstoken oog laten zien zonder dat je hier direct een afspraak voor hoeft te maken. Deze vorm van technologie wordt vaak ondersteund met andere vormen van digitalisering zoals een digitaal dossier, e-consult of online een afspraak inplannen.

Innovaties – Communicatie

cContact videoconsult FocusCura

Je kunt steeds makkelijker vanuit je huiskamer beeld- of videobellen met een arts of zorgprofessional of met vrienden of familie. Dit scheelt veel tijd qua reizen en geeft je meer eigen regie over je dag. Voor sommige gesprekken met een arts of regelmatige controles bij een chronische ziekte is het prettig wanneer je niet altijd naar het ziekenhuis hoeft maar gewoon even kort kunt overleggen met je arts. Bijvoorbeeld bij een wond, of wanneer je de waarden van je diabetes of bloeddruk wil doorspreken. Via een eenvoudige Beeldbel app kun je via een veilige verbinding contact maken met je arts.

Binnenkort leverbaar

Compaan tablet

Een tablet speciaal ontwikkeld voor ouderen, om makkelijk te kunnen communiceren met familie en vrienden. Simpel in gebruik en prachtig vormgegeven. Ervaring met computers is niet nodig. Iedereen kan met de Compaan overweg. Familie en vrienden communiceren met de Compaan via het Compaan Portaal, de online familie-omgeving die overal ter wereld bereikbaar is. Via mobiele telefoon, tablet of gewoon via de computer. Uiteraard is de communicatie veilig en vindt deze plaats binnen een gesloten omgeving. De Compaan draagt bij aan het welzijn van ouderen en faciliteert mantelzorg.

bekijken

Avium GPS Horloge Majesta met spraakfunctie

Een handig horloge waar GPS in verwerkt zit zodat het mogelijk is om dit horloge real-time te volgen. Je kunt de afgelegde route zien en ook een begrenzing instellen. Er zit een medicijnalarm in en tevens kun met de SOS functie zelf hulp inschakelen wanneer dit nodig is. Je kunt communiceren via het stijlvolle horloge  omdat er een simkaartje in verwerkt zit. Je kunt daardoor met het horloge bellen en een twee-weg gesprek voeren, ook kunnen er 10 telefoonnummers in opgeslagen worden die gebeld kunnen worden.

bekijken

Bekijk ook de andere thema’s binnen E-health

Per thema zijn er verschillende innovatieve producten te onderscheiden. Kies een van de onderstaande thema’s om verder te gaan.