Utrecht, 3 augustus 2020 – De initiatiefnemers voor dit project, Stichting BEE-IDEAS en Thuisleefgids, zijn een samenwerking aangegaan om de doorontwikkeling voor De Zorgbieb, de alles-in-1 bibliotheek voor zorginnovatie​, te bouwen.  

De Zorgbieb betreft een softwareoplossing die voorziet in een test- en voorraadsysteem voor eigen zorginnovatie en een review module waar zorgtechnologie gerankt en beoordeeld wordt. Zorgorganisaties kunnen hiermee hun eigen voorraad van zorgtechnologie geautomatiseerd beheren in een gebruiksvriendelijk voorraadsysteem. Zo ontstaat er een uniforme werkwijze voor het testen en inzetten van zorgtechnologie, zodat innovatiemanagers en zorgprofessionals niet bij elk nieuw product zelf het wiel hoeven uit te vinden. Men kan zo gemakkelijk technologie lenen, testen en reviews van producten lezen, maken en delen.  

Het development team van Stichting BEE-Ideas is voor het Zorgbieb-project gevestigd op de Maliebaan in Utrecht en zij hebben de afgelopen maanden gebouwd aan dit innovatieve project.  

Stichting BEE-Ideas ontwikkelt software met impact op mens, maatschappij en milieu. Alle initiatieven voldoen aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Stichting BEE-Ideas werkt landelijk met UWV aan gemeentes aan het activeren van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de ICT middels het sociaal innovatie plan.  Kijk hier de video over de visie van BEE-Ideas op sociale innovatie. 

“Samen met Thuisleefgids en het project De Zorgbieb zetten we in op sociale innovatie en maken we software met impact” Benjamin Truijen, Managing Director van Stichting BEE-Ideas. 

Thuisleefgids heeft met De Zorgbieb als missie het gebruiken en reviewen van zorginnovatie te bevorderen. Ze willen het testen en inzetten van nieuwe zorgtechnologie laagdrempelig en toegankelijk maken, om zo het leven van de zorgprofessional en mensen met een zorgvraag te vergemakkelijken. We vinden het mooi dat we deze software hebben kunnen ontwikkelen voor een maatschappelijk zorgdoel, samen met een ontwikkelpartner die ook een maatschappelijke insteek kiest. Zo snijdt het mes aan twee kanten!    

We zijn erg blij dat we in BEE-Ideas een ontwikkelpartner hebben gevonden om het reviewen van zorginnovaties echt te laten slagen” Ilse Schoormans, CEO en oprichter van Thuisleefgids.  

Over Thuisleefgids

De Zorgbieb is een initiatief van Thuisleefgids. Bij Thuisleefgids bieden wij mensen met een zorgvraag, mantelzorgers en zorgprofessionals een optimaal en onbezorgd leven. ​ 

​Door het bevorderen van kennis, zelfmanagement en persoonsgerichte zorg, gidsen wij mensen door het oerwoud van de zorg en optimaliseren wij de zorgketen. ​ 

​Met onze digitale oplossingen (www.dezorgbieb.nl en www.thuisleefwijzer.nl) en op ons platform (www.thuisleefgids.nl) krijgt men persoonsgericht advies en een compleet overzicht van de beste zorghulpmiddelen en zorgtechnologie. 

Meer informatie vind je op www.thuisleefgids.nl