Douchekrukken en Douchestoelen zijn handige hulpmiddelen voor onder de douche. Ze zijn zeer geschikt voor mensen die last hebben van evenwichtsproblemen of die slecht ter been zijn en zijn te gebruiken door zowel jongeren als ouderen. Er bestaan verschillende soorten douchekrukken en douchestoelen. Deze pagina zal meer informatie verstrekken wat de voor- en nadelen zijn van bepaalde modellen en zal bijdragen bij het bepalen van welke kruk of stoel het meest geschikt is voor jou.

Waar is het voor?

Met een douchekruk wordt het gemakkelijker om zittend te douchen. Ook zijn de krukken vaak smaller en lichter dan douchestoelen. Er zijn douchekrukken waarvan de hoogte instelbaar is en er zijn ook douchekrukken waarvan de zitting kan ronddraaien om het gemak van het wassen te vergroten. Met een douchestoel wordt zittend douchen mogelijk gemaakt. Je hebt extra steun tijdens het zitten door de rugleuning en de armsteunen, die je ook helpen bij het opstaan en gaan zitten. Vaak zijn douchestoelen ook bruikbaar bij de wastafel. Er bestaan ook douchestoelen die inklapbaar zijn, in hoogte verstelbaar zijn of extra breed en versterkt zijn. Verder bestaan er ook modellen speciaal voor kinderen.

Hoe werkt het?

De douchekruk kan in de doucheruimte gezet worden, onder de waterstraal. Vervolgens kan je op de douchekruk gaan zitten. Na het douchen kan je de kruk weer weghalen. De douchestoel kan in de doucheruimte gezet worden, onder de waterstraal. Je kunt vervolgens gaan zitten en gemakkelijk zittend douchen. Meestal is de stoel gemakkelijk verplaatsbaar, zodat de douche ook staand gebruikt kan worden.

Verschillende douchestoelen

Er bestaan verschillende douchestoelen die hun eigen kleine verschillen hebben. Zo hebben sommige douchestoelen wieltjes, zodat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn zonder al te veel inspanning te verrichten. Andere douchestoelen hebben vaste poten voor extra stabiliteit. Verder zijn er douchestoelen met een open onderkant, die het wassen van de achterzijde gemakkelijker maken. Ook is er de keus tussen douchestoelen met zijsteunen en zonder zijsteunen, voor meer beweeglijkheid of stabiliteit waar nodig.

Bekijk hier onze douchestoelen.

Verschillende douchekrukken

Douchekrukken bestaan ook met of zonder wieltjes en met en zonder zijsteunen. Douchekrukken zijn over het algemeen wat lichter dan douchestoelen, wat het gemakkelijker maakt ze te verplaatsen. Er bestaan douchekrukken die je vastmaakt aan de muur voor meer stabiliteit. Deze modellen bestaan ook in een inklapbare versie, die permanent aan de muur kunnen worden bevestigd. Sommige douchekrukken hebben een rugleuning, voor meer stabiliteit en ondersteuning in de rug. Douchekrukken kunnen worden geleverd als geheel of als losse onderdelen. De douchekrukken die bestaan uit één geheel zijn over het algemeen sterker, maar ook zwaarder.

Bekijk hier onze douchekrukken.

Het verschil tussen een douchestoel en douchekruk

Een zeer belangrijke factor bij het kiezen van een douchestoel of douchekruk is de verstelbaarheid in hoogte. Ook is het handig om te bedenken of je een kruk of stoel op wieltjes wilt of één op poten, waarbij het belangrijk is dat deze voorzien zijn van anti-slip doppen. Denk natuurlijk ook goed na over de prijs-kwaliteit die je verwacht bij het aanschaffen van een douchekruk of -stoel. Sommige modellen zijn natuurlijk wat duurder of goedkoper, maar belangrijk is om te kiezen voor een model dat jij betrouwbaar vindt.

Een verschil tussen een douchestoel en een douchekruk is ten eerste de uitgebreidheid van het model. Douchekrukken zijn over het algemeen iets simpeler en lichter. Douchestoelen daarentegen zijn over het algemeen wat zwaarder, uitgebreider en stabieler. Daartegenover staat dat de douchekruk vaak minder ruimte in beslag neemt dan de douchestoel en dat de kruk daardoor handelbaarder en gemakkelijker is in het gebruik.

Meer informatie over Douchekrukken en Douchestoelen

Voor meer informatie over douchekrukken en douchestoelen, hoe je deze kunt gebruiken en andere handige tips die van toepassing kunnen zijn, raadpleeg onze blogs en nieuwsberichten hieronder.