Een draagbaar personenalarm: een stukje veiligheid binnen handbereik!

Een draagbare personenalarmering is een zeer toegankelijk zorghulpmiddel dat in veel verschillende situaties oplossing biedt. Bijvoorbeeld wanneer iemand een hoog risico heeft op dwaalgedrag als gevolg van dementie, wanneer een persoon zich snel onwel kan voelen of wanneer een persoon niet zelfstandig overeind kan komen als hij of zij zou vallen. In alle situaties zou personenalarmering uitkomst bieden en biedt het een extra stukje veiligheid binnen handbereik. In een noodsituatie kan de drager van het alarm eenvoudig op de alarmknop drukken waarna er vervolgens een melding uitgezonden wordt naar een geregistreerd persoon. Deze persoon kan dan direct actie ondernemen en de drager van het alarm, indien deze over een gps-functie beschikt, zelfs traceren.

Bepaal vooraf de benodigde functionaliteiten van de draagbare personenalarmering.

Ontwikkelingen op het gebied van zorghulpmiddelen en zorgtechnologie gaan razendsnel, waardoor er met grote regelmaat vernieuwde draagbare personenalarmeringen op de markt komen met modernere functionaliteiten hebben. Inmiddels is er een breed scala aan functionaliteiten waarop je het personenalarm kan uitzoeken. Denk bijvoorbeeld aan een wifi- of bluetoothverbinding en een inactiviteitensensor. Of een gps-functie waarmee er een signaal afgegeven wordt wanneer de drager van het alarm zich buiten een bepaalde ‘veilige zone’ bevindt en eenvoudig getraceerd kan worden. Stuk voor stuk hele handige functionaliteiten, maar dit doet uiteraard ook iets met de prijs. Bedenk daarom vooraf aan welke eisen jouw personenalarm moet voldoen en over welke functionaliteiten het moet beschikken. Thuisleefgids schreef al eens eerder over waar je op kunt letten bij de aanschaf van een personenalarm en hoe je de juiste personenalarmering kiest.

Gebruik de vergelijker om het juiste draagbare personenalarm te selecteren!

Als je dan eenmaal weet of je écht een draagbaar personenalarm nodig hebt en over welke functionaliteiten dit alarm moet beschikken, kan je gaan selecteren! Maar overzicht is misschien nog zoek in een wereld vol vreemde en ingewikkelde zorghulpmiddelen. Daarom is het op Thuisleefgids gemakkelijk om de draagbare personenalarmeringen te vergelijken en te zien hoe jouw geselecteerde producten zich onderscheiden van elkaar. Vink de hulpmiddelen aan waarin je geïnteresseerd bent en bekijk vervolgens op één overzichtspagina over welke functionaliteiten en kenmerken de producten beschikken.

Wordt jouw draagbare personenalarm vergoed?

De prijs van draagbare personenalarmen variëren enorm. Dit is afhankelijk van het type alarm dat gekozen wordt en de functionaliteiten waar het over beschikt. Desalniettemin, is het de moeite waard om uit te zoeken of je recht hebt op ondersteuning vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) of de aanschaf van het alarm vergoed kan worden door de zorgverzekering. In sommige situaties, bij bijvoorbeeld een indicatie van een arts, kan het zijn dat de verzekering het alarmapparaat vergoedt. Meer informatie hierover kun je opvragen bij de zorgverzekeraar of lees je op de site van Rijksoverheid.

Dit artikel is met zorg geschreven door Thuisleefgids.

Bij Thuisleefgids bieden wij mensen met een zorgvraag, mantelzorgers en professionals een zo optimaal en onbezorgd mogelijk leven. Door het bevorderen van kennis, zelfmanagement en persoonsgerichte zorg kunnen mensen met een zorgvraag langer zelfstandig, veilig en plezierig thuis blijven wonen. We gidsen mensen door het oerwoud van de zorg en optimaliseren de zorgketen. Op Thuisleefgids.nl vind je een breed aanbod van met zorg geselecteerde leveranciers om eenvoudig een draagbare personenalarmering online te kopen.