Hulpmiddelen bij COPD

Gewone dagelijkse dingen zoals persoonlijke verzorging, traplopen of het doen van een boodschap worden lastig. Om de zorg of vraagstukken die mogelijk ontstaat door COPD te ondersteunen zijn verschillende (innovatieve) hulpmiddelen of woningaanpassingen beschikbaar. Hierbij kan gedacht worden aan apps, dwaalsystemen, valdetectie systemen, voedingondersteunende middelen en geheugen- en communicatiehulpen.

Hoeveel Nederlanders hebben COPD?

Op de website van het longfonds staat beschreven dat er in Nederland bijna 600.000 mensen met COPD zijn. Van ziektes met de hoogste sterftecijfers staat COPD op dit moment op de zesde plaats. De verwachting is dat dit in de komende jaren zal verschuiven naar de derde plaats. Vooral ouderen hebben meer kans op het krijgen van COPD, natuurlijk speelt ook erfelijkheid een rol.

Belangrijke aandachtspunten bij COPD

Voor mensen met COPD is het belangrijk om de energie over de dag goed te verdelen maar zeker ook om in beweging te blijven. Door te bewegen kan het uithoudingsvermogen verbeteren en worden de spieren sterker. Deelname aan sociale activiteiten of het werken kan hiermee zoveel mogelijk binnen handbereik blijven.

Meer informatie over COPD

Lees onze blogs en nieuwberichten om meer informatie, tips en adviezen te krijgen over producten en diensten bij COPD.

Zoek op hulpmiddelen per aandoening

Per aandoening hebben wij een handige overzichtspagina gemaakt. Op deze pagina's vind je alle informatie die je nodig hebt en de hulpmiddelen die worden aangeraden.