Alles over Verstandelijke beperking

Er wordt gesproken over een verstandelijke beperking wanneer er sprake is van een IQ onder de 70 en er een beperking zichtbaar is in bepaalde vaardigheden zoals praktische uitvoering van handelingen of sociaal contact. Wanneer er sprake is van een verstandelijke beperking dan is er in feite een minder functioneel en intellectueel functioneren dat op jongere leeftijd is ontstaan. Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak extra ondersteuning nodig om goed te kunnen functioneren en een leefwijze te vinden die past bij hun vermogens. Dit raakt meerdere levensthema’s zoals zelfzorg, leren en (kunnen) werken maar ook sociale omgang met anderen.

Keuze van Thuisleefgids

Ontdek welke hulpmiddelen worden aangeraden bij een bepaalde aandoening.

Meer informatie over een verstandelijke beperking

Lees onze blogs en nieuwberichten om meer informatie, tips en adviezen te krijgen over producten en diensten bij een verstandelijke beperking.

Beeldbellen

In contact blijven met je (klein)kinderen, familie en zorgverleners? Eenvoudig beeld- en videobellen, speciaal voor ouderen!

Het valt bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven; beeld- en videobellen. Met zeer grote regelmaat voeren we een gesprek via Facetime, Skype, Zoom, Teams of WhatsApp, maar voor ouderen is dit niet per se een vanzelfsprekendheid. Hoe kan beeldbellen voor hen een toegevoegde waarde leveren? En hoe zet Thuisleefgids zich in om dit voor ouderen en mensen met een zorgvraag zo eenvoudig mogelijk te maken?

We zijn live: Thuisleefgids in een nieuw jasje!

2021 is nog maar net aangebroken of het is tijd voor een mooie volgende stap voor Thuisleefgids. We zijn live met de vernieuwde versie van Thuisleefgids.nl en daar zijn we heel trots op! De afgelopen maanden is er hard gewerkt om Thuisleefgids in een nieuwer en moderner jasje te steken en zo dichter bij de zorgvraag van de consument te komen. Welk zorghulpmiddel past het best bij mijn persoonlijke situatie en hoe baan ik mijzelf een weg door de complexe zorgwereld? Op die vragen geeft de vernieuwde Thuisleefgids antwoord!