Diabetes Diabetes

Alles over Diabetes

Diabetes is een ziekte waarbij de bloedsuiker in het lichaam niet meer in de juiste verhouding is of blijft. Er is dan sprake van een gebrek aan het hormoon insuline. Ook kan het lichaam vaak niet meer goed met insuline omgaan of reageert het lichaam hier niet op de juiste manier op. Dit is gevaarlijk omdat insuline een belangrijke rol speelt in de bloedsuikerspiegel.

Er zijn verschillende vormen van diabetes en de ziekte wordt ook wel suikerziekte genoemd in de volksmond. De variant die het meeste voorkomt wordt diabetes type 2 genoemd. Dit is de grootste groep. Ongeveer negen van de tien mensen met diabetes hebben diabetes type 2. Zij maken te weinig insuline in het lichaam aan en reageren niet meer goed op insuline. De andere vorm van diabetes wordt ook wel diabetes type 1 genoemd. Hierbij is er sprake van een probleem met het afweersysteem in het lichaam. De cellen die normaal insuline aanmaken worden door het lichaam kapot gemaakt en hierdoor moeten patiënten met deze vorm van diabetes elke dag zelf hun bloedsuiker bijhouden en meten. Vaak moeten deze patiënten insuline spuiten of een pompje bij zich dragen. Er is dus echt een intensieve monitoring van het suikergehalte nodig.

Keuze van Thuisleefgids

Ontdek welke hulpmiddelen worden aangeraden bij een bepaalde aandoening.

Meer informatie

Lees onze blogs en nieuwberichten om meer informatie, tips en adviezen te krijgen over producten en diensten bij Diabetes.