Mogelijk loop je zelf tegen een situatie aan of een naaste van je waarbij je overweegt om een kalenderklok of dementieklok te kopen. Maar is het kopen van een kalenderklok een goede keuze? Laten we eens in kaart brengen waarvoor een kalenderklok geschikt is en of dit past bij je situatie. Want je wil natuurlijk wel de goede keuze maken. Ben je op zoek naar een handige klok met dag, datum en tijd? Dan is zo’n klok een goed idee. Daarmee krijg je namelijk overzicht en structuur in je dag.

Een kalenderklokken of dementieklok biedt in verschillende situaties een uitkomst!


TIP 1
Speciaal voor ouderen

Deze speciale kalenderklok worden veelal gebruikt door ouderen die informatie graag overzichtelijk gepresenteerd zien en een wijzerplaat als de ideale klok zien.


TIP 2
Kalenderklok makkelijk bij slecht zien

Wanneer er sprake is van oogproblemen of slechtziendheid is een kalenderklok een juiste keuze. Ze zijn namelijk goed af te lezen door de grote weergave en bieden vaak een sterk contrast. Je kunt zelfs kiezen of je liever zwarte cijfers wil met een witte achtergrond of juiste een zwarte achtergrond met witte cijfers.


TIP 3
Keuze uit verschillende soorten

Een Kalenderklok of dementieklok is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Er is bijvoorbeeld een digitale kalenderklok maar er zijn ook varianten met een analoge weergave of volautomatische kalender klok beschikbaar.


TIP 4
Perfect voor vergeetachtige mensen

Deze klokken kent men ook wel als dementieklok, alzheimerklok of seniorenklok omdat ze helpen bij vergeetachtigheid als gevolg van dementie.

Bekijk alle kalenderklokken

Goede keuze maken?

Sluit dit aan bij je wensen? Nu nog een keuze maken uit al het aanbod. Thuisleefgids heeft de beste kalenderklokken voor je op een rijtje gezet. Wanneer je weet of je voor een digitale of een analoge kalenderklok wil gaan kopen kun je bij ons eenvoudig de beste varianten bekijken en een keuze maken. Bekijk onze kalenderklokken pagina voor een handig overzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *